Úplně ukázkové počasí provázelo v sobotu 20. ledna zabíjačku na hřišti v Choceradech. Zabíjačku pouze obrazně, protože rozbourané maso a další masné produkty přivezli z vyhlášeného řeznictví nedaleko Českého Brodu.

Protože organizátoři čekali veliký zájem jedlíků, začali připravovat hody den dopředu. Celkově uvařili 400 jaternic, 200 jelit a zejména na večerní posezení s hudbou 15 šišek tlačenky. A k tomu spousty ovaru a kotel černé polévky, které zde nikdo neřekne jinak než “prdelačka“.

Předpokládaný zájem se opravdu stal skutečností. Mnoho rodin využilo možnosti dát si pauzu od přípravy sobotního oběda a zajít si na něj na hřiště. Zde byla paradoxně největší poptávka po menu, které s klasickou zabíjačkou vůbec nesouvisí. O řízek z krkovice s bramborem.