Jedním z takových dnů byla sobota 3. února, kdy místní hostinec U Kuželků uspořádal tradiční vepřové hody. Tytam jsou doby, kdy se u hostince bouralo celé poražené prase. Dnes už se v kuchyni hostince zpracovává porcované maso a droby. Rušno v ní bylo již v pátek, kdy se většina zabíjačkových pochoutek připravovala. Nabídka byla klasická, jaká na hodech bývá. Dopoledne byl největší zájem o “prdelačku“, jak se černá zabíjačková polévka lidově nazývá, a ovar, který se zde podával s hořčicí, křenem a chlebem.
Postupem času se dostávala do popředí zájmu jelita a jitrnice. V čase oběda začal opravdový frmol. Vždyť jenom přes internet bylo přes 100 rezervací. Na stoly se tak dostal zabijačkový guláš, moravský vrabec nebo čerstvě usmažený řízek. Odpoledne zpestřila harmonika a večer volná zábava. Jen k pivu se kromě obvyklých chipsů a oříšků podávaly teplé škvarky s chlebem.
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Otužilci závodili v Sázavě. Je moc velké teplo, žertovali někteří