Po kočičích hlavách drandily na koloběžkách, zdolávaly trasu vytvořenou z pivních přepravek, jezdily a lezly po lanové dráze, ale také se lecčemu přiučily.
„Děti jsme vzali i na exkurzi," potvrdil při vycházení z útrob pivovaru následovaný skupinou školáků kmenový zaměstnanec benešovské firmy David Rýdl.
Tenhle vizuální a čichový vjem si pak děti mohly ještě otestovat na stanovišti, kde se „vařilo" pivo.
„Soutěžící musí vybrat suroviny, které do piva patří a které ne," vysvětlovala jedna z organizátorek.
Pivovarský dvůr se tak proměnil v herní i tvořivou arénu.
„Šikovnost a trpělivost si poměřily děti při hledání pivních zátek v ječmenu, nalévání vody z půllitru do lahve nebo malování etikety limonády Ferdináda," připomněl manažer Ladislav Lojka.
Cestu do Pivovaru Ferdinand si v sobotu 18. června našlo šest stovek dětí a dalších čtyři sta dospělých.