Předchozí
1 z 4
Další

Ivana Dobešová, ředitelka školy, opoziční zastupitelka ANO

Ivana Dobešová, ředitelka školy, Votice.Ivana Dobešová, ředitelka školy, Votice.Zdroj: archiv Ivany Dobešové

Pro výsledky hlasování bude rozhodující, zda jsou občané s dosavadní politikou vedení města spokojeni. Jestli ano, pak nemá cenu něco měnit, pokud ne, pak je právě teď čas s tím něco udělat. Tématem, které ve Voticích dost dlouho rezonuje a občané se na mě jako na opoziční zastupitelku kvůli tomu obraceli, je protihluková stěna podél silnici I/3. Platí to, i když by se nejednalo o investici města, ale ŘSD. Ve Voticích nejsou parcely na stavbu rodinných domů. Město své pozemky neprodává a soukromí vlastníci nyní už také ne. A bytové domy, přes to, že se o jejich výstavbě už dříve hovořilo a měnil se kvůli tomu i územní plán, se tu dosud také nestaví.

Radnice ve Voticích.
Ve výsledku volebního hlasování ve Voticích mohou hrát roli bydlení i odpadky

Jaroslava Pokorná, ředitelka MKC, Nestraníci a Starostové

Jaroslava Pokorná, ředitelka Městského kulturního centra Votice, Nestraníci a Starostové.Jaroslava Pokorná, ředitelka Městského kulturního centra Votice, Nestraníci a Starostové.Zdroj: archiv Jaroslavy Pokorné

Voliče by mohla oslovit například naše nabídka rekonstrukce sportovišť a výstavby dalších. Právě v oblasti sportovního vyžití obyvatel má město určitý dluh. Tématem, které by voliče mohlo oslovit je například i výstavba sportovní haly, která ve Voticích chybí. Usilovali jsme o ni už před čtyřmi roky a stejně je to i pro letošní volby. Právě tomuto záměru se chceme nadále věnovat, aby došel co nejdříve realizace. Řadu voličů určitě osloví také ekologická témata. Chceme například revitalizovat potok v lokalitě Pilař a stejně bychom chtěli postupovat i u Srbického potoka, který bychom chtěli vrátit do původního koryta.

Radnice ve Voticích.
Ve výsledku volebního hlasování ve Voticích mohou hrát roli bydlení i odpadky

Jana Špačková, kronikářka, opoziční zastupitelka ANO

Jana Špačková, kronikářka, Votice.Jana Špačková, kronikářka, Votice.Zdroj: Deník/Eva Kovaničová

Tématem, které by mohlo zajímat voliče, by mohla být bytová politika a to, jak ji ve městě řešit. Ve Voticích totiž není příliš bytů. A pak také, to, co vyplývá ze současné situace, kdy se velmi zdražuje a rostou ceny, jak je udržet na uzdě. Jde o to, jak mírnit ceny toho, co může město ovlivnit, tedy jak vodné a stočné, tak také v odpadovém hospodářství. Postupný růst ceny za odpad nás asi nemine, ale jde o to, aby nárůst ceny nebyl skokový. Zajímavým tématem by mohla být i vize dalšího rozvoje odpadového hospodářství. Ve Voticích nás dost trápí odpadky přeplněná kontejnerová hnízda. Přes to všechno se domnívám, že u nás ve městě dlouhodobě při komunálních volbách témata nerozhodují, ale jsou to tváře kandidátů, které lidé znají.

Radnice ve Voticích.
Ve výsledku volebního hlasování ve Voticích mohou hrát roli bydlení i odpadky

Jiří Slavík, starosta města, Votičáci spolu, TOP 09

Jiří Slavík, starosta města, Votičáci spolu, TOP 09.Jiří Slavík, starosta města, Votičáci spolu, TOP 09.Zdroj: archiv Jiřího Slavíka

I když to bude tak trochu i mé přání, domnívám se, že o výsledcích voleb ve Voticích rozhodne práce, kterou má za sebou za poslední roky politická reprezentace města a to především díky koncenzu bez ohledu na politickou příslušnost. Myslím si, že pro městečko naší velikosti nejsou dobré revoluční změny a lepší jsou ty probíhající postupným vývojem. Nemyslím si, že rozhodnou velká témata typu energií, proto ta na radnici ovlivnit neumíme. Voliče ale mohou ovlivnit například i nabídka velkých staveb, jako to bylo v případě biokoupaliště. Voliči by se ale měli zamyslet nad tím, zda některé velké stavební akce, pokud je některá strana ve volebním programu nabízí, je reálné za čtyři následující roky zrealizovat.

Radnice ve Voticích.
Ve výsledku volebního hlasování ve Voticích mohou hrát roli bydlení i odpadky