Kandidátka Volby pro město Vlašim pro letošní hlasování obsahuje současně s Jeništovým jménem také dalších deset z celkového počtu dvanácti, která lze číst i na seznamu dosluhujících zastupitelů.

Přerušit hegemonii VPM Vlašim bude tentokrát chtít dalších pět volebních subjektů. Chybí mezi nimi dříve místně i okresně neochvějně silná ČSSD. Ta tentokrát samostatnou kandidátku sestavit nedokázala. I tak se o posty zastupitelů bude ucházet šest vlastníků stranické knížky ČSSD. Jen se o to budou snažit na listině Pro Vlašim společně. Jedničkou je právě člen ČSSD a někdejší poslanec Václav Zemek (48). Dalších pět Zemkových spolustraníků má na listině vždy liché pořadí. Tato kandidátka obsahuje stejná příjmení - Daniel (56) a Aneta (27) Hanusovi, Antonín (69) a Monika Mackovi (40) a také Jiří (60) a Marek (38) Matuškovi.

Jedničkou KDU-ČSL je tradičně současný místostarosta Karel Kroupa. Tohle příjmení je na stejné listině objevuje také ještě jednou zásluhou místostarostova syna Dominika (27). Kandidátka nese i další dvojice stejných příjmení. Jejími členy jsou Zdeněk Brýl (55) a Petra Brýlová (29) nebo Roman (61) a Lenka (62) Farionovi či Hana (66) a Klára (39) Vondráčkovy.

Volby do zastupitelstev obcí se konají v pátek 23. a sobotu  24. září 2022.
V Benešově přibude po volbách zastupitelů. Ve Voticích kandiduje chovatelka koní

Lídrem kandidátky Nezávislých je kantor a držitel titulu Zlatý Ámos, Petr Martínek (60). Kromě žáků na obchodní akademii ho bezpochyby znají z obrazovky i příznivci televizních soutěží. Zajímavostí této kandidátky ale je, že lídra při volbách bude z desáté pozice podporovat také znosimský mistr světa ve freestyle motocrossu a držitel titulu Benešovského deníku Sportovec roku, Libor Podmol (38).

Společně, i podle názvu volební koalice, jdou do voleb tentokrát ODS a TOP 09. Lídrem kandidátky je padesátiletý podnikatel Pavel Havlíček. A i díky Blance Havlíčkové (45) jsou také na této kandidátce stejná příjmení. Nesou je i se jmény křestními Ladislav Jenšík (65) provozovatelem kin ve Vlašimi a Benešově a jeho syn (37). Přidává se i David Kumšta (43) a Jitka Kumštová (48).

Ilustrační foto
Kdo chce vést vaši obec na Benešovsku? Přinášíme kandidátky pro komunální volby

Kandidátku Svoboda a přímá demokracie ve Vlašimi vede Miloslav Hess (48), živnostník - stavař. I na této listině se dublují příjmení kandidátů. Figurují tam Pavel (63) a Jakub (33) Kočí a také Martin (50) a Jakub (27) Mejzlíkovi.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.