Výtvarná soutěž na téma patroni české země
KDY:
 Do 1. srpna
KDE: Sázavský klášter
ZA KOLIK: Zdarma

Vytvořte doma jeden obrázek nebo trojrozměrný předmět jakoukoliv výtvarnou technikou na formát v rozmezí A4–A1. Doručte na adresu Sázavský klášter, správa kláštera, Zámecká 72, 285 06 Sázava nejdéle do 1. 8. 2021.Obrázek na zadní straně označte adresou rodiny dítěte nebo školky, školy, výtvarného kroužku ap. a telefonním číslem nebo emailovou adresou. Neoznačené práce budou sice vystaveny, ale nebudou odměněny!

Všechny práce budou vystaveny v křížové chodbě kláštera do konce září 2021 a návštěvníci si je budou moci zakoupit. Výtěžek bude předán správě kláštera jako účelový dar na financování zabílených nástěnných barokních maleb svatoprokopské legendy a výtvarné potřeby pro interaktivní tvůrčí programy pro rodiny s dětmi a seniory v Sázavském klášteře.

Kategorie a více informací na stránce kláštera.

Páteční Deník s TV magazínem.Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Velikonoční výzdoba v Miličíně
KDY:
 Do 17. dubna
KDE: Miličín
ZA KOLIK: Zdarma

Když nemůžeme být spolu, pojďme udělat něco každý sám, a přitom společně s námi. Vytvořte velikonoční vajíčko a pověste ho na proutěný koš, který bude do 17. dubna 2021 na náměstí pod altánem v Miličíně. Vyfoťte se a pošlete fotografii na email: osmilicin@seznam.cz. Fotografie bude zveřejněná na Facebooku města.

Sebeobrana. Ilustrační foto
Zapojte se do třicetidenní výzvy "Žij v bezpečí"

Běhejte proti demenci
KDY:
 Do 11. dubna
KDE: myteporazime.cz
ZA KOLIK: 200 Kč


Sport pomáhá nejen sportovcům s jejich zdravím. Nyní je tu možnost pomoci také potřebným. Organizace Dementia I.O.V., z.ú. poskytuje odborné poradenství těm, kteří pečují o své blízké trpící Alzheimerovou nemocí nebo jinou formou demence. Sprinterská výzva Běhu proti demenci dává na výběr z několika kategorií: běhu, pochodu, canicrossu, juniorské soutěže a týmové výzvy. Startovné (celé nebo jen jeho část) bude věnováno na provoz poraden pro seniory a jejich pečující. Výsledky změřené jakoukoli sportovní aplikací nebo chytrými hodinkami je potřeba poslat do nedělní půlnoci. V pondělí 12. dubna se uskuteční vyhlášení vítězů skrze Facebook Myteporazime.

Zalistujte Stopařovým průvodcem po galaxii
KDY:
 9. dubna od 19:00
KDE: Listovani.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Vesmír je veliký. Je téměř nepředstavitelně veliký. A pokud se v něm nechcete ztratit, musíte mít u sebe v každé situaci ručník. Scénické čtení LiStOVáNí je zpět s četbou oblíbené sci-fi klasiky Douglase Adamse Stopařův průvodce po galaxii. Divákům se předvedou Lukáš Hejlík, Pavel Oubram a Věra Hollá, kteří se pokusí přenést děj legendární knihy přímo do obývacích pokojů.

Hledá se 20. Strom roku.
Povězte jeho příběh ostatním. Nominace na Strom roku končí Dnem Země

Jak přežít se vztahovým predátorem?
KDY:
 10. dubna od 18:00
KDE: SMSticket.cz
ZA KOLIK: 220–280Kč

Domácí násilí nemusí být doménou fyzična, modřin, facek a kopanců. Má i jiné podoby, skryté, nejasné, anebo postupné. Citové vydírání, výhrůžky, ponižování, výstupy ze žárlivosti, izolace od rodiny a přátel, odepírání životních potřeb, kodependence či stalking jsou problémy osob, jež padly do emoční pasti predátora. Webinář se slovenským kriminálním psychologem, právníkem a bezpečnostním analytikem Ondrejem Kubíkem přinese ucelený pohled na problematiku psychického násilí, objasní rozdíl mezi manipulátorem, psychopatem a predátorem, přiblíží odlišnosti v predátorské povaze mezi muži a ženami a odpoví na otázky ohledně toho, kde hledat pomoc a na koho se obrátit v případě problémů.

Revivalová skupina zahraje písničky legendárních Queenů
KDY:
 9. dubna od 19:00
KDE: SMSticket.cz
ZA KOLIK: 350-450 Kč

Skupina Queenie v čele s Michaelem Kluchem odehraje v pátek od 19 hodin online koncert. Sledující se mohou těšit na světoznámé hity britské rockové skupiny Queen. "Připravovaný stream je reakcí na dotazy a prosby fanoušků o online koncert, které se kapela rozhodla vyslyšet. Queenie předvedou originální show s velkolepou vizuální výpravou,“ slibuje skupina. Koncert z velkého jeviště bude snímat celkem 12 kamer, a tak diváci takřka o nic nepřijdou. Vstupenky na koncert, který byl vtipně nazván The Show Must Go Home, zájemci zakoupí od 350 korun na webu smsticket.cz.

Vaňasova dobrodružství a další příběhy v kresleném humoru Jiřího Cinkeise.
Co vše se může stát na železniční stanici?

Květy zahrají společně s Muzikantem Králíčkem
KDY:
 10. dubna od 19:30
KDE: Facebook
ZA KOLIK: Zdarma

Ze scény žižkovského Unijazzu bude v sobotu 10.dubna online koncertovat brněnský quartet s názvem Květy. Skupina ve složení Martin E. Kyšperský (zpěv, kytary, elektronika), Aleš Pilgr (bicí, elektronika, zpěv), Ondřej Kyas (kytary, klávesy, elektronika, zpěv) a Jakub Kočička (bicí, perkuse) začne hrát v 19.30 hodin. Tvorba Květů slibující silné texty, aranžérská barevnost a živelnost se tentokrát spojí s Muzikantem Králíčkem aneb Petrem Markem (Midi Lidi, Monikino Kino). Přenos z koncertu lze volně sledovat na facebookové události Slyším jaro: Květy a Muzikant Králíček.

Denisa Maňásková bude vyprávět o svém ztroskotání na Samoe
KDY:
 11. dubna od 20:00
KDE: SMSticket.cz
ZA KOLIK: 99-177 Kč

Zajímalo by vás, jaké je to uvíznout v srdci Pacifického oceánu? To by vás měla zajímat také nedělní online přednáška, při které bude Denisa Maňásková vyprávět právě o jednom takovém ztroskotání. „Samoa se stala naším neplánovaným domovem. Stali jsme se součástí samojské komunity, první měsíce jsme žili jen z toho, co nám rostlo za domem a na plantáži, sbírali denně stovky kokosů, sušili kakaové boby a vyráběli čokoládu, našli naší samojskou mámu, žili s místními ve vesnici na konci světa, pomáhali učit děti ve škole anglicky, přespávali u cizí rodiny po naší pěší cestě ostrovem, která nás vzala za své vlastní,“ uvedla Maňásková. Další přednáška ze série Kolem světa online začíná ve 20 hodin, přičemž vstupenky je možné zakoupit od 99 korun na webu smsticket.cz.

Mšice na angreštu.
Rady do zahrady: Jak si poradit se škodlivými mšicemi?

Víkend zachrání online kino
KDY:
 Celý víkend od 20:30
KDE: MojeKinoLive.cz
ZA KOLIK: 100 Kč

Online kino Moje kino Live o víkendu zve na komedii i dramata. V pátek se diváci pobaví u snímku Palm Springs, který bude promítán jako English friendly, tedy s českými titulky. Dvojice volnomyšlenkářských cyniků se sejde na svatbě a tímto setkáním jim započne dobrodružství jaké ještě nezažili. Nebo snad ano? Sobotní program nabídne životopisné drama Šarlatán s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. V neděli nakonec přijde na řadu americké drama Mistr, pro nějž byl předlohou skutečný zakladatel scientologické církve L. Ron Hubbard.

Ješutovo náměstí v Bystřici u Benešova zdobí velikonoční bříza.
Bystřické Ješutovo náměstí zdobí velikonoční bříza