Dívky pro finálový večer byly vybrány v rámci čtyř předkol, které se uskutečnily na různých místech České republiky. Vše nyní směřuje k polovině října, kdy se se osmička krásek postaví před porotce.

A rozdělí si mezi sebou hned několik prestižních ocenění: Miss České republiky 2022 (1. místo), I. Vicemiss České republiky 2022 (2. místo), II. Vicemiss České republiky 2022 (3. místo), Miss Naděje (titul je udělován organizací UNICEF Česká republika), Miss Silueta (dívka s nejhezčí postavou) a titul Miss Sympatie (volí veřejnost prostřednictvím hlasování na internetu).

Finalistky Miss ČR 2022
OBRAZEM: Finalistky Miss České republiky 2022? Jedna krásnější než druhá

Všechny dívky si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

Celá akce je spojená i s charitativní činností, zejména pak s projektem Počítače dětem. Dámy tak před nedávnem zavítaly i na onkologické oddělení Fakultní nemocnice Brno, kde předaly čtyři počítačové sestavy. Ty budou pomáhat s on-line výukou malých pacientů.

„Bylo to pro mne velmi emotivní,“ prozradila finalistka Natálie Kovářová. Jedna z finalistek se rozhodla, že svoji korunku ze semifinálového kola věnuje darem jedné onkologicky nemocné pacientce.

Miss v nemcniciFinalistky při návštěvě ve Fakultní nemocnici Brno. Foto: se svolením Miss České republikyZdroj: se svolením Miss České republiky

„Sofinka měla radost a rozsvítila se jí očička. Mně už korunka naději přinesla, tak jsem chtěla, aby ji přinesla i někomu dalšímu," nechala se slyšet finalistka Julie Hojdyszová.

I ta věří, že jí soutěž pomůže uspět v drsném světě modellingu a třeba se díky ní podívá i do světa. Stejně jako se to podařilo například Sarah Horákové, která uspěla na Miss Jungle International.