Slověnice na říčce Chotýšce, Nespaky na Sázavě, ale také Zvěstov s jeho Zvěstovským potokem. To jsou jen některá místa v okrese Benešov, kde se tamní toky vylily z břehů a ničily.

Ve Slověnicích hladina Chotýšky vystoupala až na rekordních 288 centimetrů. Přitom je říčka při běžném stavu hluboká jen 30 centimetrů.
Ve Zvěstově hasiči pátrají po muži, kterého strhla velká voda místního potoka.

Také v Nespekách už Sázava začíná zalévat domy v okolí. Zatím je na druhém stupni a stále stoupá.

Nánosy bahna kolejích zastavili dopravu na trati z Benešova do Tábora.

Voda zaplavila také silnici v Bystřici.

Kvůli hrozící vodě zůstal odříznutý také domek u Janovického potoka v Týnci nad Sázavou. Jeho obyvatelům pomáhají hasiči.
Vodu čerpají hasiči na dalších místech okresu, například ve Čtyřkolech nebo Vlašimi.

Hasiči se svými čerpadly pomáhají také obyvatelům domu v ulici V Dolích, kde voda zaplavila zahradu a vtrhla i do sklepa domu.

O noci teče voda také do domu v benešovské ulici U Koupadel. Obyvatelé sice čerpali vodu sami, ale její množství stále stoupá a na pomoc proto přijeli hasiči se svými výkonnějšími plovoucími čerpadly.

Také z bystřické ulici K Zájezdku vtrhla voda do domu. Podle hasičů, kteří jsou na místě a čerpají ji, je jí v domě zhruba jeden metr.

Podmáčený terén také způsobuje pády stromů na vozovku. Jeden takový odstraňují hasiči ve Čtyřkolech ve směru na Baštírnu.

Ve Vlašimi hasiči prořezávají nakloněný strom u lokalitě obchodního domu Tesco.

O pomoc volají také obyvaterlé vlašimského Žižkova náměstí. Potřebují nutně pytle s pískem, protože voda se jim vali do domů.

Rybník v Dobříčkově přetéká a hrozí provalení hráze. Na místě už jsou hasiči.

Také čerčanský dům s pečovatelskou službou potřebuje vyčerpat vodu ze skepa.