Přivolaní hasiči likvidovali požár v jeho motorové části. Ještě před jejich příjezdem se snažili zasáhnout svědci s hasicími přístroji.

Hasiči, kteří měli na místě hned několik jednotek, plameny rychle uhasili a prostor odvětrali. K úrazu v souvislosti s tímto ohněm ani s jeho hašením nikdo nepřišel. Poznatky vyšetřovatele příčin požárů z místa události napovídají, že plameny měla na svědomí technická závada.

Rozsáhlejší požár, který na sebe upozornil z daleka viditelným kouřem, zachvátil v sobotu 27. srpna čtvrt hodiny po deváté hodině střechu jedné z budov v areálu Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.
Z vojenské nemocnice šlehaly plameny, požár zasáhl podkroví jednoho z pavilonů

Poruchy vedoucí k požáru – v případě osobních aut se zpravidla týkají elektroinstalace, případně palivové soustavy – nejsou nijak mimořádné. Samovolně vznítit se tak může auto zaparkované i jedoucí (a vlastně vcelku nezávisle na jeho stáří, byť vyšší věk přece jen větší riziko znamená).

Taková situace, požár auta spojený s únikem provozních kapalin, zkomplikovala v sobotu po půl třetí odpoledne dopravu na dálnici D4 u Voznice na Příbramsku; na 25. kilometru dálnice D4 ve směru jízdy od Prahy na Háje. Další vozidlo v sobotu večer hořelo v Benešově.