Došlo k němu v pátek 27. srpna dopoledne a po 14. hodině už zákrok v Kladenské ulici hasiči ukončili. Včasným a rychlým zákrokem se jim ale podařilo uchránit další majetek v hodnotě nejméně šestkrát vyšší.

„Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo celkem šest cisteren, automobilový žebřík, rychlý zásahový automobil a také dvě velitelská vozidla,“ popsal Ladislav Holomčík z HZS Středočeského kraje.

Z požáru rodinného domu v obci Kaliště v pátek 6. srpna 2021.
V Kališti hořelo. Plameny pohltily rodinný dům, škoda za 2,5 milionu

Vedle jednotek místních dobráků z Černošic-Mokropsů a Dobřichovic se na likvidaci ohně podílely také profesionálové z Řevnic a radotínské stanice HZS hlavního města Prahy.

„Po příjezdu první jednotky a rychlém průzkumu byl potvrzen požár podkroví přibližně poloviny rozlehlého domu. Na části střechy byly nainstalované fotovoltaické panely, které se podařilo odpojit, současně byl do domu uzavřen přívod elektrického proudu,“ popsal úvod zásahu hasičů mluvčí s tím, že kvůli lepší cestě k ohnisku rozebrali hasiči krytinu a střešní konstrukci. Celý zásah probíhal v dýchací technice a velitel si vyžádal zajištění náhradních lahví se stlačeným vzduchem, které do Černošic dorazily ze stanice HZS Beroun.

„Vzhledem k předpokládané vyšší škodě požádal územně příslušný vyšetřovatel z Příbrami po konzultaci s krajským kolegou o pomoc expertní výjezdovou skupinu Technického ústavu požární ochrany Praha,“ upřesnil Ladislav Holomčík.

Výsledky budou známy až po vyhodnocení všech získaných poznatků a zajištěných stop.