Řidiči se podařilo zajet se soupravou do odstavného pruhu, tahač odpojit a odjet s ním do bezpečné vzdálenosti. Po dobu intenzivního hašení zůstal průjezd po dálnici na půl hodiny zcela uzavřen.

Vytvořila se kolona, postupně narůstající až na dva kilometry, jíž se naštěstí další řidiči mohli vyhnout sjetím na okraj Prahy (odkud mohli dále pokračovat ulicí K Austisu a kolem kompostárny; na Pražský okruh se pak vrátili většinou již na exitu 19 ve směru od Ořechu). Už po několika minutách se hasičům podařilo zabránit dalšímu šíření požáru.

Zdroj: Youtube

Po jejich půlhodinovém úsilí se podařilo otevřít levý jízdní pruh. Práce hasičů se však ještě protáhla. Kvůli hledání skrytých ohnisek hoření museli náklad rozebrat, k čemuž velitel zásahu povolal na pomoc dobrovolné jednotky. Po poledni byl už průjezd místem požáru plynulý. Bez kolon – byť zasažený kamion stále zůstával na místě. „Příčinu požáru i rozsah škod zjišťuje hasičský vyšetřovatel,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Požár zahradního domku v Úvalech 6. února 2020.
Zahradní domek zničil požár od zapálené svíčky

Není bez zajímavosti, že jde o oblast Pražského okruhu na pomezí Prahy a Středočeského kraje, kde loni hořela auta opakovaně; osobní i nákladní. Největší pozornost vyvolala před 11 měsíci tragická nehoda s následným požárem, při níž se střetly vězeňský autobus a nákladní souprava, jež na podvalníku převážela historické tanky. Zemřel tehdy 23letý příslušník Vězeňské služby ČR z Kladenska. Zraněno bylo dalších 14 lidí; muž a žena z řad dozorců putovali to nemocnice.

Hasiči vyjížděli k požáru hrabanky v lese.
Likvidovat požár v lese pomáhala i čtyřkolka