Oheň proto při zásahu v dýchací technice hasiči likvidovali hned pomocí tří vodních proudů. „Pro urychlení vyhledávání osoby byla nasazena termokamera a přetlaková ventilace. Přítomnost osoby se bohužel potvrdila; žena byla nalezena v jedné z místností v přízemí,“ přiblížil vývoj událostí Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů.

Připomněl, že zcela zlikvidovat požár se podařilo až čtvrt hodiny před druhou odpolední. Zásah, při němž rakovnickým profesionálům a místnímu dobrovolnému sboru pomáhaly ještě dobrovolné jednotky obcí Kolešov a Kralovice, totiž komplikovalo šíření ohně uvnitř sendvičové konstrukce stavby. Hasiči pro jeho uhašení museli rozebrat dřevěné konstrukce a střechu,“ konstatoval Gabriel. Připomněl, že místní dobrovolníci pak ještě na místě zůstali, aby na požářiště dohlíželi.

Všechny okolnosti smutné události zkoumá policie, jež mimo jiné čeká na výsledky pitvy. O tom, co a jak se odehrálo, nicméně hasiči mají jasno: hořet začalo kvůli nevhodně instalovaným kamnům. Hmotnou škodu hasičský vyšetřovatel předběžně vyčíslil na sto tisíc korun.

Peníze. Ilustrační foto.
Lidé si v Praze vydělají o třetinu víc, nejhlubší propast je v obchodu

Ilustrační foto
Dálkové výslechy přes kamery šetří policii peníze i čas