Dvě hodiny před půlnocí byli hasiči přivoláni k požáru střechy přístavku rodinného domu v obci Jirny, uvedla ve čtvrtek mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

„Při prvotním oznámení bylo uvedeno, že kouř jde ze střechy domu a přístavba už hoří plamenem. Událost ohlásil majitel nemovitosti, který se v té době nacházel venku před domem,“ konstatovala. Když hasiči dorazili k ohni, situace byla zřejmá na první pohled: požár zasáhl celou střechu. Díky nasazení několika vodních proudů, jimiž hasiči zasahující v dýchací technice zdolávali plameny z nastavovacích žebříků, se oheň podařilo dostat pod kontrolu během necelé půlhodiny; z domu také vynesli desetikilogramovou propan-butanovou láhev.

Když se pustili do vyhledávání skrytých ohnisek hoření a jejich dohašování, přišla smutná zpráva: zjistili, že požár nepřežil pes. „To mělo vliv na zhoršení psychického stavu majitele. Pomoc mu poskytl přítomný člen posttraumatického týmu Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje,“ uvedla Fliegerová.

Ta dále připomněla, že až do rozednění setrvala na požářišti na takzvanou dohlídku místní jednotka dobrovolných hasičů. Před jejím odjezdem byl objekt ještě kolem půl osmé zkontrolován termokamerou. Příčina vzniku požáru zůstává předmětem zkoumání, hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 950 tisíc korun.

David Rath
Rath u soudu mluvil celý den. A pokračovat bude v pátek
Octavia přerazila sloup, posádka utekla.
Kdo řídil? Octavia přerazila sloup, opilá posádka z místa utekla