Třebaže se s nimi snažili bojovat svědci ještě před příjezdem požárních jednotek, oheň poznamenal i kabinu. Hasiči se s ním pak vypořádali pomocí jednoho vysokotlakého proudu vody. Na facebookové stránce Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje uvedli, že zásah ukončili zhruba hodinu po nahlášení událostí. Mimo jiné bylo ještě třeba proměřit zasaženou kabinu termokamerou – kvůli odhalení všech skrytých ohnisek hoření.

Požár rodinného domu v ulici Domácí v Říčanech.
Policisté s hasičem chránili seniora před ohněm holýma rukama

Zatímco v tomto případě zůstává příčina předmětem dalšího šetření, zcela jasno mají hasiči o okolnostech jiného požáru vozidla, který hasiči likvidovali jen o pár hodin dříve na Benešovsku. Hořelo ve Zvěstově, kde k ohni vyjely jednotky místního dobrovolného sboru a profesionálů z Vlašimi.

Auto už ve veteránské kategorii, které vzplálo v garáži, stačil majitel vytlačit ven; plameny se tedy nerozšířily do okolí a k dalším škodám nedošlo. I v tomto případě stačil při zásahu, který byl rovněž ukončen zhruba po hodině od nahlášení, jeden proud vody z vysokotlaku. Zde je zřejmé, že škodu vyčíslenou na 150 tisíc korun má na svědomí nedbalostní jednání.

Ilustrační foto.
Požár auta zpomalil dopravu na D1