„Účelem cvičení  je prověření evakuačního plánu školky, chování zaměstnanců školského zařízení při evakuaci dětí, hašení požáru v technické místnosti a vyhledávání osob," popsal námět prověrky Jiří Černovský, velitel benešovské požární stanice Hasičského záchranného sboru.

Dalším úkolem pro zasahující jednotku ze směny „B" profesionálních hasičů je najít v budově dva „vystrašené" kluky a ošetření i evakuace učitelky, která si po vyhlášení požárního poplachu „zlomila" nohu.

„Vlastní evakuace se uskuteční tak, že jí bude řídit ředitelka a po příjezdu hasičské jednotky se zkontaktuje s velitelem zásahu. Oznámí mu počet evakuovaných osob a ohlásí pohřešování dětí," upřesnil Jiří Černovský činnost,  která vypukla v 9 hodin.

Předškoláci spořádaně opouštěli po venkovním schodišti objekt a podle pokynů učitelek se shromáždili na zahradě. V té chvíli přijelo k MŠ Čtyřlístek první zásahové vozidlo, z něhož vyrazila na průzkum stavby dvojice hasičů s dýchacími přístroji, zatímco ostatní do chodby rozvinuli hadicové vedení.

Pro lepší simulaci opravdového zásahu přinesli i ventilátor pro odvětrávání zakouřených prostor a do prvního patra putovala nosítka pro „zraněnou" ženu.

„Podobná cvičení se provádí v různých objektech pravidelně," doplnil velitel s tím, že prověrka  evakuace se uskutečnila na žádost ředitelky.