„Ze sedmi skutků policisté obvinili šestačtyřicetiletou ženu z Benešovska. Trestní stíhání další podezřelé osoby budou zahajovat v nejbližších dnech," informovala Eva Stulíková z benešovské policie.

Pachatelku trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví úmyslného čeká v brzké době soud.

Požáry se rozhořely v různých časech a na různých místech Benešova. Konkrétně v ulicích Tyršova, Čechova, Jana Švermy, Antuškova, Na Bezděkově, Ke Stadionu, Vlašimská, Nová Pražská, a také na sídlištích Spořilov a Pražská. Tady všude oheň napáchal škodu, která překročila přes 150 tisíc korun.

„Do vyšetřování těchto případů se zapojili benešovští policisté ve spolupráci s městskými strážníky. Také díky relativně dobrému pokrytí městského kamerového systému se jim podařilo shromáždit celou řadu poznatků k možným pachatelům. Ukázalo se, že sérii útoků nemá na svědomí jedna a tatáž osoba, nýbrž jde o na sobě nezávislé jednotlivce," upřesnila policejní mluvčí.

Na dalšího žháře mají kriminalisté zacíleno, ale stejně možná existuje další.

Případy si tak převzali do vyšetřování benešovští kriminalisté. Na ostatních, neobjasněných případech i nadále intenzivně pracují. Nově mají podezření na další konkrétní osobu, kterou se chystají obvinit v nejbližší době.

Přestože se kriminalistům podařilo část žhářských útoků objasnit, zbývá několik případů, ve kterých je pachatel neznámý. „Také proto vyzývají policisté benešovské občany k větší obezřetnosti a zároveň je žádají o pomoc a spolupráci," vyzvala policistka Eva Stulíková.

V této souvislosti je velmi důležité, aby si lidé více všímali svého okolí.

„Případný požár se totiž nakonec může dotknout každého z nás. Zatím sice hořely pouze kontejnery, nikdy ale nelze vyloučit ani další možná rizika, například že se plameny rozšíří na zaparkovaná vozidla či okolní domy," upozornila benešovská policejní mluvčí Eva Stulíková.
Obyvatelé Benešova a především sídlišť by měli cokoliv podezřelého okamžitě hlásit policii a pomohli ochránit majetek nás všech!