Stanovisko z úvodu tohoto článku přednesl hlavní organizátor festivalu, Zdeněk Souček před veřejností při schůzi benešovského zastupitelstva.

Právě na něm také dostal hned vzápětí strohou a jasnou odpověď vyplývající z hlasování místních politiků.

„Ve čtvrtek festival nezačne, protože pátek je běžný den a lidé vstávají do práce," vyslechl si od starosty Benešova Jaroslava Hlavničky, jinak zásadního odpůrce konání festivalu Let It Roll ve městě.

Ale přehlídka, tak jako jiné záležitosti, má i své příznivce. K těm patří podnikatelé a právě ti, kteří nabízejí ubytování, se už na město obracejí s dotazem, zda se festival v Benešově skutečně bude konat či nikoliv. Informaci ubytovatelé potřebují kvůli rezervaci míst pro období festivalu. Ten má v Benešově, podle původní žádosti pořadatelů o pronájem místa v Táborských kasárnách, začít v pátek 31. července a skončit v sobotu 1. srpna. První festivaloví návštěvníci ale do Benešova přijíždějí právě už ve čtvrtek, den před oficiálním zahájením přehlídky. A odjíždějí až v neděli 2. srpna, protože hudební produkce končí, se svolením města, až v neděli brzy ráno.

O místě konání festivalu se hovořilo nejen při již zmiňovaném jednání benešovských zastupitelů v závěru března, ale také na následných tiskových konferencích pořádaných benešovskou radnicí vždy den po schůzi městské rady.

A právě při tiskovce starosta Benešova Jaroslav Hlavnička tlumočil neměnné stanovisko rady a připomněl, že stejnou informaci předá také Zdeňku Součkovi, šéfovi festivalu.

Celý článek najdete v tištěné podobě Benešovského deníku s datem 15. dubna.