Třináctý ročník podnikatelských soutěží aktuálně startuje registracemi, které trvají až do 30. června. Loni se v rámci kraje přihlásilo 439 firem. Zvítězila společnost Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech působící v Mladé Boleslavi, která se věnuje vývoji inovativního softwaru a aplikací. Mezi 199 soutěžícími živnostníky uspěla unhošťská genealožka Lenka Peremská, jejíž jméno je pro zájemce o rodokmeny skutečným pojmem.

Do soutěží (kam se mohou přihlásit malé a střední firmy s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun nebo živnostníci, kteří živnostenský list či jiné oprávnění k podnikání vlastní nejméně rok) se loni v celé republice zapojilo 6619 podnikatelů a živnostníků. „Zájemci o účast se mohou registrovat na internetových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz,“ upozornil Pavlát. Poznamenal, že podnikatelské subjekty se nemusí hlásit jen samy: nominovat je mohou třeba známí, kolegové, zaměstnanci nebo zákazníci.

Na přelomu září a října se uskuteční krajská kola, z nichž ti nejlepší postoupí do republikového finále. To zahrnuje jednak osobní prezentaci před porotou na počátku listopadu, jednak galavečer na Žofíně s vyhlášením výsledků, již nyní naplánovaný na 12. prosince.

Ilustrační foto
Zrychlit štemplování lejster jede na radnici ministerstvo