Vstup do kempu zdobí jakási slavobrána postavená ze žlutých plastových kanoí. A na samotném travnatém povrchu kolem obrubníky ohraničeného ohniště, stojí pečlivě poskládaná bariéra z dřevěných palet. 


„Slouží jako protihluková stěna," vysvětlil Jaromír Biolek účel neobvyklé stavby připomínající spíše hlediště nějakého amfiteátru. „Kromě toho slouží paletová stěna jako předěl prostotu, kde nebudou stany. Nechceme, aby kemp byl přeplněný a právě prostor kolem ohniště bude sloužit i pro pořádání akcí určených také pro obyvatele města," připomněl provozovatel kempu.

Kromě palet stojí v Náklí také unikátní multifunkční zařízení - kloubový autobus, v jehož útrobách je skrytá kuchyně, místo pro posezení, záchody i sprcha.

„Tohle vozidlo má platný technický průkaz, je přetypováno na pojízdnou prodejnu a registrační značky má uložené v depozitu," představil Jaromír Biolek, nový provozovatel kempu v Náklí, žlutý autobus s typickými malůvkami jeho firmy na kapotě.


Instalace autobusu, jakkoliv se může zdát někomu nepatřičná, má své logické opodstatnění. V Náklí, jako v místě, které je nad hladinou řeky zhruba metr, tedy v záplavovém území, by totiž vodoprávní úřad žádný objekt s pevnými základy, postavit nedovolil.
„Pokud bychom měli informace, že se blíží povodeň, nastartujeme a z Náklí odjedeme," ujistil Jaromír Biolek.


A jiný subjekt státní správy, hygiena, se zase kladně vyjádřila ke kuchyni ve vozidle i tamním třem splachovacím toaletám pro hosty.


Podnikatel, který kemp poprvé převzal po místních fotbalistech, bude letos zjišťovat, jak zařízení funguje. Právě jakási nultá sezona, jak o ní Jaromír Biolek mluví, bude určující pro to, jak velké investice do chodu kempu v dalších letech vloží. První investice do tábořiště už ale podnikatel poslal. Vybudoval protihlukovou stěnu z dřevěných palet, instaloval masivní dřevěné stoly se slunečníky pro posezení u zmiňovaného autobusu.

Celý článek najdete v tištěné podobě Benešovského deníku s datem vydání 23. května 2016.