„Obecně platí, že ve smysluplných projektech s perspektivou, se pokračovat zcela jistě bude," uvedl už dříve starosta města Petr Hostek.

Kvůli výstavbě křížení, které zjednoduší výjezd aut z centra na silnici ve správě kraje, už radnice jednala loni. Lídři Benešova se tehdy domlouvali s majiteli pozemků, které je třeba pro stavbu získat.

„Jeden pozemek je již vykoupen, další je před podpisem smlouvy, třetí patří Sokolu, který má prodej schvalovat v únoru," uvedl starosta Benešova Petr Hostek.

Zatím jen předpokládaná cena díla, na nějž je už vydáno i územní rozhodnutí, činí 13 milionů korun. Investorem stavby bude, vzhledem k už zmiňovanému „vlastnictví" silnice v Nádražní ulici, Středočeský kraj a jeho Krajská správa a údržba silnic. Významnou roli při financování ale sehrají i dotace a samozřejmě svůj podíl zaplatí také samotné město Benešov.

„Podíl města záleží na jednání s Krajskou správou a údržbou silnic a také podmínkách dotačního titulu," připomněl ještě starosta Benešova, který předpokládá, že by se stavba samotná mohla po vyřízení potřebné administrativy, rozeběhnout v roce 2017.