Demolice čeká i tržnici Na Blátě a to přes to, že objekt nestojí přímo v linii ještě neexistující třídy Karla Nového.

„Tržnice si už své odsloužila a navíc nepatří k architektonickým skvostům města," vysvětlil starosta Benešova Jaroslav Hlavnička. Demoliční četa podlouhlý dům trčící ze zástavby ubourá až k průchodu v jeho východní části. Tam pak Benešov zřídí nové veřejné toalety.

Místo stržené stavby však nevznikne, jak by se dalo předpokládat, další parkoviště. Naopak. Nejspíš zmizí i parkoviště současné před Sport barem Fortuna.

„Vznikne tam jakési náměstíčko," ujistil Hlavnička, ale připomněl, že o parkovišti u sport baru zatím není rozhodnuto, i když nová stání vytvoří město v bývalých Pražských kasárnách.

S demolicí tržnice se nabízí i otázka, zda město alespoň částečně narovná lomenou Vnoučkovu ulici.

„Obě části silnice nejdou proti sobě, proto jejich napřímení nepřipadá v úvahu," vysvětlil starosta Benešova. „Navíc je dobře, že je silnice lomená a automobily kvůli tomu nemohou jezdit rychle," míní první muž Benešova.

Jak město celý prostor využije, ukáže komunálním politikům studie, kterou nechalo město zpracovat. Na stole by ji zastupitelé měli mít do konce roku. Pak rozhodnou, jakou vizáž celému prostoru přidělí architekt a také například o tom, zda křížení ulic Karla Nového a Vnoučkovy doplní další kruhový objezd.

Třída Karla Nového má už napřesrok motoristům i chodcům zkrátit cestu z Vnoučkovy do Dukelské ulice. Poté vznikne i parkoviště v kasárnách a park Na Blátě.