Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Festival ryba z Čech míří do finále

Praha /ROZHOVOR/ - Festival Ryba z Čech se přehoupl do druhé poloviny svého krátkého života. Potrvá do 15. srpna.

2.8.2011
SDÍLEJ:

„Úřadující“ vedoucí restaurace U Koně v Klokočné Jan Kadlec servíruje říčního pstruha na jarním salátu, kterého připravil šéfkuchař David Špidra.Foto: Deník/Jiří Macek

Až do 15. srpna nabízí sedm restaurací v Praze, Středočeském kraji a Brně tříchodové menu, jehož základem je česká ryba. „Chceme upoutat pozornost českého zákazníka k domácím rybám. Ukázat mu, že ryba není jen vánoční kapr,“ uvedl Pavel Suchánek ze společnosti Alakarte, která celý festival organizuje.

Návštěvníci se do restaurací objednávají přes internetový systém Alakarte, tříchodové menu stojí 280 korun. Všechny ryby jsou z českých vod a upraveny podle tradičních českých receptů.

V pražských restauracích Amade, Austria, Chateau st. Havel, Fluidum a Krystal Mozaika Bistro, v brněnském Ristorantu Rialto a v restaurace U Koně v Klokočné poblíž Říčan tak mohou návštěvníci ochutnat například amura, kapra, sivena, štiku, pstruha, candáta.

Jediná mimopražská středočeská restaurace U Koně v Klokočné nabízí například račí polévku a jako hlavní chod říčního pstruha na jarním salátu. V Amade to je restovaný filet ze sivena, v Austrii grilovaná štika s řeřichovou omáčkou, v Chateau St. Havel závitky ze pstruha plněné bylinkovou fáší, v restaurantu Fluidum filátka z jihočeského pstruha, vKrystal Mozaice pak filet z candáta. Restaurace U Koně v Klokočné nabízí říčního pstruha na jarním salátu a Ristorante Rialto v Brně filátka z amura na kořeněné omáčce.

Festival začal 15. července a potrvá do 15. srpna.

Jsme skromný festival a jsme spokojeni, říká Pavel Suchánek

Pavel Suchánek je šéfem společnosti Alakarte, která festival Ryba z Čech pořádá. V polovičce festivalu jsme se ho ptali, jak festival pokračuje.

Kolik zájemců o českou rybu zatím do restaurací zavítalo?
Na to, že jsou dovolené a prázdniny je to slušné.
Zhruba osm desítek do každé restaurace. Výjimku tvoří jen brněnské Rialto, kde je návštěvnost slabší. Věřím, že se do konce festivalu, tedy do 15. srpna dostaneme na počet 120 návštěvníků v každé restauraci.

Takže alespoň částečná spokojenost?
Zmíněné cifry jsou podle mne úspěchem. Na to, že nemáme žádnou placenou reklamu, je to podle mne na tak skromný festival docela slušný úspěch. Děkujeme tímto všem, kteří nás podporují, samozřejmě si velice ceníme podpory středočeských Deníků a Pražského deníku.

Stalo se některé menu hitem?
Lze říci, že zatím nejvyhledávanější restaurací je restaurace Austria na pražské Arbesově náměstí, kde servírují štiku, tam si rezervovalo stůl už přes sto zájemců.

Čtěte také: Prý: kapr smrdí bahnem, pstruh má hodně kostí
SLOUPEK: Je fajn, když je fajn

Autor: Jiří Macek

2.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Žďárský tenorista Jakub Pustina.

Pro Jakuba Pustinu je Vlašim srdeční záležitost

ZŠ Krhanice a třídní učitelka Jana Vilémová
12

NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme školáky ze ZŠ Netvořice a ZŠ Krhanice

Týnec a stavební firma se viní ze šlendriánu

Týnec nad Sázavou – Vzájemné obviňování města Týnce a firmy Dakastav ze Starého Města na Uherskohradišťsku ze šlendriánu, stálo na začátku sporu investora přístavby školy a jejího zhotovitele.

Dopravu kolem Benešova blokuje nehoda

Benešov - Srážka dvou osobních aut poblíž benzinového čerpadla na silnici E55 u benešovské křižovatky na Červených Vršcích, komplikuje dnes, ve středu 18. října ranní dopravní špičku. Auta stojí podél Benešova ve směru od Tábora na Prahu.

V Táborských kasárnách začalo tento týden bourání

Benešov – Bourání pěti montovaných objektův areálu Táborských kasáren, které celých 10 let, co místo opustili vojáci, okupovali bezdomovci, začalo v pondělí. Kromě demolice má neoprávněnému pobytu bezdomovců v areálu zabránit i městem najatá ostraha.

Na ortopedickém oddělení operují s novými přístroji

Benešov /OBRAZEM/ – Dva nové sety akumulátorových operačních vrtaček a pil mají na ortopedickém oddělení v benešovské nemocnici. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení