Městské SUV je po modelech Škoda Kodiaq a Škoda Karoq třetím novým členem rodiny vozů SUV značky Škoda. Bezprostředně po světové premiéře se boleslavská novinka představí veřejnosti v rámci autosalonu Auto China 2018, který se koná od 25. dubna do 4. května v Pekingu. Novinka v portfoliu značky Škoda bude na čínský trh uvedena jen pár měsíců po autosalonu.

Cílovou skupinou modelu Škoda Kamiq jsou mladí zákazníci žijící ve městech, kteří se svého digitálního životního stylu nechtějí vzdát ani při jízdě autem a vyžadují moderní řešení konektivity. Kamiq je proto vybaven nově vyvinutým inteligentním systémem, jehož technologickou předností je hlasové ovládání.

Základní škola Pastelka.
Boleslavi se v čerpání dotací daří nadprůměrně

Software rozumí regionálním čínským dialektům a je dokonce schopen se automaticky naučit individuální a lokální výslovnost. Přes rozhraní Apple CarPlay, Baidu Carlife a MirrorLink™ lze připojit chytré telefony a kompatibilní aplikace ovládat pomocí osmipalcové obrazovky s rozlišením 1280 x 720 pixelů.

Palubní infotainment systém kromě toho nabízí také řadu praktických pomocníků, například službu, která dokáže řidiči na základě jeho konkrétní registrační značky říct, do jakých části města má jeho vůz aktuálně přístup, dále nabízí dopravní informace v reálném čase, informace o počasí nebo informace o zajímavých místech.

Nová Škoda Kamiq měří na délku 4 390, je široká 1 781 a na výšku má 1 593 milimetrů. Kamiqa pohání zcela nově vyvinutý benzinový motor o objemu 1,5 litru, který nabízí výkon 81 kW. Točivý moment motoru bude na kola přenášet šestistupňová automatická převodovka.

Škoda Kamiq nezapře charakteristickou maskou chladiče příbuzenský vztah s dalšími vozy SUV značky Škoda. Tvary světlometů s krystalickými prvky plynule přechází do masky chladiče. Ostře řezaná linie na bocích vozu, spolu se sedmnáctipalcovými koly z lehkých slitin, přispívají ke sportovnímu tvaru při pohledu z boku. Horizontálně uspořádaná zadní skupinová světla, zasahující daleko do boků, činí vůz opticky širší.

Zdroj: Youtube
Ilustrační foto.
Město má dalších pět nových autobusů
Ilustrační foto.
Nezaměstnaných Boleslavanů jsou pouze dvě procenta. Sháňka je po řidičích