Největšího úspěchu dosáhl Petr Pokorný, který zvítězil ve všech třech zápasech skupiny. V semifinále si hladce poradil s Colanem z Turnova (druhým ze skupiny B), bleskovým chvatem provedeným v osmé vteřině zápasu. Ve finále nastoupil Pokorný proti Lánskému z Hradce Králové. Byl jasně lepší, soupeře neustále tlačil a zápas ukončil se závěrečným gongem vítězstvím na ippon.

Jakub Maršíček jednoznačně zvítězil ve všech zápasech své váhové kategorie. Soupeře předcházel v nástupech do chvatů a vítězil před limitem na ippon. V dodatečném utkání porazil i soupeře z vyšší váhové kategorie na ippon ve druhé minutě zápasu.

Tomáš Pikora v prvním utkání vybojoval vyrovnané utkání s Drápelou z Polné. Byl aktivnější, ale soupeř převzal iniciativu v závěru, což převážilo u rozhodčích. Kvůli těsné prohře už bojoval Pikora jen o stříbro, což se mu díky výhrám v dalších zápasech podařilo.

Jiří Sládek ve dvou zápasech zvítězil a ze dvou odešel poražen. V prvním doháněl vedení protivníka, což se mu podařilo chvatem provedeným v závěru. V dalších dvou prohrál a bronz si zajistil až vítězstvím v závěrečném utkání nad Dzikem z Kolína na ippon.

Dalším judistům Benešova se již nedařilo. Roman Fuksa porazil ve skupině tři soupeře. Bojoval se sebezapřením a díky vzrůstající nevolnosti do dalších vyřazovacích bojů již nenastoupil a obsadil tak dělené páté místo. Lukáš Novák „doplatil" na těžkou skupinu, ve které obsadil třetí příčku. Porazil jednoho soupeře s vyšším páskem, ale na další dva nestačil. Petr Vögler se snažil, ale zápasy ztrácel po chybách.

Viktorie Fuksová obsadila druhé místo a Katka Myslivcová třetí pozici. Obě bojovaly, ale zkušenější soupeřky byly tentokrát nad jejich síly.
Malé družstvo Benešova tentokrát propadlo, když doplatilo na sérii omluv. Se ziskem pouhých devíti bodů obsadilo až 12. místo.

Nábor

SKP Benešov, oddíl juda s více jak 50 letou tradicí, pořádá každé úterý od 15:30 (Pavla Hrstková), ve sportovní hale ZŠ Dukelská, nábor chlapců a dívek ročníků 2008 a starších. Informace: www.judo-benesov.org.cz nebo Aleš Pikora, telefon 724 / 611 029. 

ALEŠ PIKORA