BENEŠOV B – ML. BOLESLAV B 83:17

Od začátku uchopily režii utkání do vlastních rukou domácí basketbalistky a již v první čtvrtině rozhodly o osudu utkání. Hostující hráčky, ač se snažily, tak nedokázaly být Benešačkám vážnějším soupeřem a první části nedovolily hostím ani bod a v poločase byl stav 46:1.

Po změně stran domácí děvčata znatelně polevila a až v závěrečné části rozjela stroj naplno a v tréninkovém tempu dokráčela k osmé výhře v řadě.

Trenér Benešova Jiří Mazur zápas zhodnotil. „Utkání bylo od první minuty jasně v naší režii a holky si v poklidu zahrály. Po dlouhé pauze to byl velmi příjemný soupeř na rozehrání. Jen ve třetí části jsme trochu vypadli z role, na druhou stranu se holkám nedivím, neboť není jednoduché udržet v takovém zápase koncentraci po celou dobu. Jen mne mrzí strašná spousta neproměněných vyložených možností."

Body Benešova: Mich. Mazurová 19, L. Mazurová 16, Mar. Mazurová 14, Vosátková 8, Maršíčková 8, Landová 6, V. Mašková 5, Balatová 4,Votrubová 2. Trojky: 0:1. TH: 14:10/4:2. Fauly: 7:12. Čtvrtiny: 26:0, 20:1, 11:5, 24:11.

BENEŠOV B – ML. BOLESLAV A 62:30

Souboj dosud neporažených týmů byl v prvním poločase vyrovnaný. Hostující hráčky na začátku první části působily klidnějším dojmem, poté se ale domácí děvčata dostala do tempa a i když byla hra poměrně vyrovnaná vedly o poločase benešovské hráčky 26:18.

Do třetí desetiminutovky vlétla domácí rezerva jako uragán a třináctibodovou šňůrou sebrala mladoboleslavským vítr z plachet (25. minuta – 39:18). Následně již domácí hráčky systematicky navyšovaly rozdíl, a tak na konci slavili výhru o třicet dva bodů 62:30. Vyhrály tak již devátý zápas za sebou.

Trenér benešovských děvčat Jiří Mazur k utkání o první místo dodal. „Čekalo nás o mnoho těžší utkání než s béčkem Boleslavi, což se v první půli bezezbytku potvrdilo. Chvilku nám trvalo, než jsme se do zápasu dostali. Od páté minuty jsme šli do vedení a to jsme již nepustili. I tak soupeř kousal a v půli nebylo nic jasné. Ovšem nástup do druhé půle a zvláště prvních pět minut třetí čtvrtky patřily jednoznačně nám a tam jsme rozhodli o tom, kdo vyhraje," a děkoval: „Holkám gratuluji a chválím za předvedenou hru. Do konce roku nás čekají ještě dvě utkání v Dobřichovicích a ve Slaném a věřím, že je zvládneme se ctí a budeme mít hezké vánoce."

Body Benešova: Mar. Mazurová 22, L. Mazurová 11, V. Mašková 7, Vosátková 7, Mich. Mazurová 7, Maršíčková 4, Landová 2, Balatová 2. Trojky: 2:1. TH: 18:14/4:3. Fauly: 14:14. Čtvrtiny: 10:7, 16:11, 21:6, 15:6.