Na Přeboru ČR žactva do 10 let v Přerově skončil Matyáš Křivánek na stříbrné pozici, Jan Špinetti byl desátý a Dalibor Křivánek šestnáctý. V družstvech skončili chlapci z Bystřice na třetím místě.

Na MČR žactva v Humpolci se parádně vedlo starší žákyni Alžbětě Vašákové, která ve velmi silné konkurenci obsadila bronzovou pozici. V kvalifikaci skončila třináctá, v eliminacích postupně vyřadila Zuzanu Adámkovou z Ostravy, Báru Michalíkovou z Prostějova, Radku Štádlerovou z Plzně a až v postupu do finále prohrála s Eliškou Koleňákovou z Prostějova. V boji o bronz porazila Zuzanou Cholerovou z Ostravy.

Eliška Novotná po dvanáctém místě v kvalifikaci nestačila v prvním souboji na Nikolu Lettlovou ze Znojma a skončila na dělené sedmnácté příčce.
V mladších žácích skončil nejlépe, sedmý, Šimon Bárta. Ten byl pátý v kvalifikaci, z eliminací postoupil až mezi osm nejlepších, kde prohrál s Miroslavem Přečkem z Ostravy. Jan Rozehnal sice postoupil z kvalifikace (17. místo) a prošel z prvního kola eliminací. Jakub Zeman, Matyáš Křivánek a Jiří Vyhnal, skončili v prvním kole eliminací.

Družstvo bystřických žáků skončilo čtvrté.

Mladší žákyně se kvalifikaci umístily: Jana Klápová (6), Veronika Vrtišková (18.), Eva Novotná (26.) a Kateřina Bartůšková (27.). Z prvního kola eliminací postoupila jen Jana Klápová, mezi osm nejlepších ji pak nepustila Eliška Larvová ze Znojma a bystřická žákyně se umístila na děleném devátém místě. Družstvo děvčat se umístilo na pátém místě.

„V Bystřici se zlepšilo technické zázemí a žáci jsou skvělí. Původně byl lukostřelecký klub pod základní školou, což nebylo logisticky optimální. Po přechodu pod sportovní klub Bystřice je starosta podporuje, mají krásné dresy, ve kterých jim to sluší," chválí člen votického klubu Tomáš Krampera bystřický klub, který vede Bohumil Spálenka se svojí manželkou a přidává: „Na českém lukostřeleckém svazu si z nás dělají srandu, že jsme propojení a že Bystřice je pro Votice „líhní". Protože, když se někdo vyprofiluje, má zájem a jde mu to, tak přechází do Votic, kde je přeci jen materiální a trenérské zázemí na vyšší úrovni."

BOHUMIL SPÁLENKA