Po čtvrtém místě na Letní olympiádě dětí a mládeže v Brně a stříbru na velkých žákovských závodech EKAGU v Brně, se povedlo Alici Přibylové vyhrát v nejdůležitějším závodě roku. Vlašimský oddíl čekal na zlatou medaili z MČR čtyři roky.

Přibylová se předvedla ještě i v disku, ale ten se jí moc nepovedl a skončila na 13. místě. „Otočky se jí celkem dařily, ale netrefila se do odhodu, a proto do finále nepostoupila,“ popsal trenér důvody horších výkonů v disku.

Do nejlepší 24 z celé České republiky se dostala ještě další tři vlašimská děvčata. Tereza Smítková se představila na obou překážkových tratích, na krátkých předvedla čas 15,68 a skončila na 18. místě, na dlouhých si běžela osobní rekord 31,38 a polepšila si na 16. místo.

Dlouhé překážky běžela i Lucie Bartůšková, která po kolizi na jedné překážce doběhla v čase 32,78 na 22. místě.
Eliška Králová obsadila na trati 60 metrů 20. příčku (8,48) a na 150 metrů byla na 21. místě (20,74). Děvčata spolu běžela také štafetu 4 x 60 metrů a tam skončila na 13. místě (31,82).

„Pro všechny holky to byl první start na mistrovství České republiky a hlavně sbírání zkušeností s velkým závodem,“ dodal po závodě Martin Svoboda.

Běžel se také závod Běchovice-Praha, což je zároveň mistrovství České republiky v silničním běhu, na kterém se Matyáš Pokorný, benešovský běžec reprezentující vlašimský oddíl, umístil na pěkném 30. místě.

Běh zámeckým parkem

V neděli 1. října se od 10 hodin koná 14. ročník, Běhu zámeckým parkem ve Vlašimi (kamenný most), Memoriál Pavla Sátry. Běží se ve 21 kategoriích, hlavní závod (muži do 39 let) začíná ve 12:30.

Více informací najdete na www.atletikavlasim.cz/.