Druhou sestavu benešovského klubu tvořili Nepodal, Flaks a nováček Tůma. V sobotní základní skupině trojice prohrála s favorizovanými Modřicemi (pozdější celkový vítěz klání) a slovenským mistrem z Košic. Výhru okusila až v zápase s druhou čelákovickou sestavou a to na postup stačit nemohlo.

„I přesto, že sestava hrála v tomto složení poprvé, nezahrála špatně a na postup do neděle pomýšlet mohla. S Košicemi však v prvním setu zahodila vedení 8:4 a právě tento ztracený set rozhodl,“ řekl k výkonu druhé sestavy trenér Stanislav Voltr.

Výrazně lépe se vedlo zkušené sestavě Doubravy, Kalase a Stejskala. Ta v sobotní základní skupině pokořila Chabařovice a Start Praha, v posledním zápase podlehla áčku Čakovic. To už však postup byl v kapse.

Gymnázium Benešov, v jehož vnitrobloku by zjara 2019 měla začít vyrůstat nová tělocvična.
Starou tělocvičnu využijí i poté, co postaví novou

Výborný part rozehrála v nedělní čtvrtfinálové skupině, kde pohodově skolila první sestavu Čelákovic, Modřice, druhou sestavu Vsetína i reprezentační juniorku. Na vítězné vlně se vezla i v semifinále, kde měla pod kontrolou zápas s druhou čakovickou formací.

Dvakrát během dne nevstoupíš do téže řeky, to platilo i ve finálovém mači, kde se Šacungu postavila trojice Modřic. První set ovládli Modřičtí, ve druhém to bylo těsné, ale nakonec zejména díky několika nevynucených chybám na straně Šacungu o bod znovu byli lepší Jihomoravané.

„Po dnešních parádních výkonech je finálová porážka zklamáním. Dopoledne ve čtvrtfinálové skupině se nám podařilo Modřice porazit, stejně tak další soupeře. Neztratili jsme do finále ani set, to byla jízda. Ve finále na straně Modřic byl výborně připravován útok, tam jsme trošku zaostávali. Také štěstí bylo nakloněno více soupeři, kdy některé jím vybrané míče prolétaly bez teče stropní konstrukcí. Výborně se jim rozehrál Kuba Pospíšil na útoku, bodoval neskutečně. Až porážka přebolí, určitě stříbro z takového turnaje musí být bráno jako úspěšné vystoupení,“ doplnil trenér Voltr.

Konečné pořadí turnaje

1. MNK Silnice Group Modřice (Pospíšil, Rosenberk, Spousta)

2. SK Šacung Benešov 1947 A (Doubrava, Kalas, Stejskal)

3. AVIA Čakovice B (Souček, Fík, Pachman, T. Chadim)

4. AVIA Čakovice A (Kučera, J. Kalous, O. Cibulka, J. Chadim)

Martin Maršálek

Tomáš Rosický ukončil kariéru.
Spartu má z krize dostat Rosický, stane se sportovním ředitelem