V loňské sezoně jste po dvou titulech brali bronz, když jsme v semifinále prohráli s pozdějším vítězem Alpiqem Kladno. Po chvilce oddechu jste se vrhli na novou sezonu. Kdy jste začali s přípravou a jak jste s ní spokojený?

Přípravu jsme začali už 22. července. S přístupem hráčů jsem spokojený a tréninky měly oproti minulým přípravám vysokou úroveň. Kluci si asi uvědomili, že s přístupem, který jsme měli na jaře, by to asi nešlo.

Jaké posily dorazily do Vlašimi?

Z Jihlavy přišli Jan Blaško, Petr Danko, Jan Střecha a z Hradce Králové Petr Švanda. Na střídavý start bude pokračovat Tomáš Wróbel a hostování druhého brankáře Šupíka z Hostivaře se přeměnilo v přestup.

Kdo naopak kádr opustil?

Neskončil nikdo. Jen si po Světovém poháru dá pauzu Martin Špale, který po operaci kolena dohrával jarní část se sebezapřením a teď zkusí léčbu. Pauzu si dává kvůli pracovnímu zaneprázdnění i Pepa Blažek. Na oba ale počkáme a můžou se kdykoliv zapojit. Máme široký kádr 22 hráčů plus dva gólmany. To je dostatečný počet, aby si hráči uvědomovali, že bude daleko těžší se dostat do sestavy, a tak musí v trénincích jezdit na maximum, což je pro mě jako trenéra perfektní.

Extraligu začínáte 6. září s Pardubicemi, ale vás čekají velké zápasy již od čtvrtka do neděle, kdy hrajete Světový pohár ve slovenské Nitře, na kterém budete obhajovat prvenství z Pardubic. Vloni se hrál v říjnu a letos již v srpnu. Jak moc jste musel upravovat letní přípravu?

Termín Světového poháru je hodně brzký a i kvůli tomu jsme již začínali 22. července a stihli jen jedno přátelské utkání v Hostivaři, na povrchu, který bude podobný i v Nitře. Vloni jsme byli v plné sezoně rozehraní a teď nevíme, co od toho po přípravě očekávat, ani nevíme, jak na tom budou ostatní týmy. Bude to zajímavá konfrontace a uvidíme, jestli byla příprava odpovídající výkonům.

Určitě se ale na zápasy s nejlepšími světovými týmy těšíte…

Určitě se všichni těšíme. Bude to další velká výzva, kluci vědí o co půjde a věřím, že se s tím dobře popasují.

Jedete v plné hráčské zbroji nebo někdo chybí?

Nejede jen Pepa Blažek, jinak mám celý kádr k dispozici a i přes malé zdravotní šrámy by měli být všichni v pořádku.

Obhajovat, že vždy těžší, jak to bude u Vlašimi?

Bude to hodně těžké, protože je podle mě čtveřice nebo pětice týmů, které mohou Světový pohár vyhrát. Bude záležet jak zvládneme skupinu a dále play off. Vždy se říká, že čtvrtfinále rozhoduje o úspěchu nebo neúspěchu, a tak to bude i u nás.

Kde vidíte největší favority turnaje?

Největším favoritem bude domácí Nitra, na jejich hráče ale bude na druhou stranu vyvíjený neskutečný tlak, protože se jim Světový pohár ještě nepovedlo vyhrát. Dalšími favority budou Oberwil, Kladno, my a může vyskočit někdo ze slovenských a finským týmů.

Ve skupině narazíte ve čtvrtek a v pátek na kanadský tým Voodoo, polskou Osvětim, finský Perapohjolan Poropojat a slovenský tým SK 98 Pruske. Co o soupeřích víte?

Samozřejmě jsme zjišťovali nějaké informace. Kanaďané budou velkou neznámou, Osvětim by měla mít v kádru bývalé hokejisty, kteří by měli být základem Polské reprezentace, která pojede i na mistrovství světa. Finy jsme viděli naposledy ve Vilachu před dvěma lety a byli hodně nevyzpytatelní a Pruske skončilo čtvrté ve slovenské lize, tak to nemůže být špatný tým. Nečeká nás nic lehkého od úvodu, ale to je možná dobře.

V Nitře jste hráli loni Československý superpohár. Budete hrát ve stejné hale?

Ne, protože Nitra změnila dějiště konání. Bude se hrát na jiném stadionu, který je rok starý, takže jdeme do neznámého prostředí s umělým povrchem.

Jak a kdy na Slovensko cestujete?

Odjíždíme ve středu odpoledne (dnes) autobusem, protože ve čtvrtek ráno nás již čeká zápas s kanadským týmem. Cesta bude trvat asi čtyři nebo pět hodin.

Ubytování jste si zajistili do neděle nebo zatím jen do pátku, až jestli postoupíte do vyřazovací části?

Ubytování máme zajištěné do neděle.

Budete hlídat hráče, aby „nezvlčili" nebo jim věříte?

Myslím si, že to není potřeba. Každý ví o co se hraje a kádr je dost široký, takže si hráči nemůžou dovolit nějaké výstřelky. Věřím, že to kluci zvládnou a případné oslavy si nechají na konec.

V neděli je finále a fanoušci očekávají, že tam po loňském titulu budete, co jim na to můžete odpovědět?

Budeme se snažit hrát tak, aby jsme si v neděli zahráli poslední zápas turnaje.