Nejúspěšnější představení předvedl Matyáš Vrtiška, který se po velmi dramatickém souboji vybojoval stříbrnou medaili ve skoku dalekém, přestože skákal s odraženou patou. Vrtiška během prvních pěti pokusů skákal na úrovni 685 cm. Ve svém posledním pokusu a předposledním pokusu celé soutěže se však vybičoval a skočil 726 cm (pouze 4 cm od osobního rekordu), čímž se dostal do vedení. To ale nenechalo chladného jeho největšího soupeře, Jiřího Sýkoru z Třebíče, který uzavřel soutěž nejdelším pokusem – 734 cm, a tak bral zlato a Vrtiška stříbro. Ostatní dálkaři se nedostali ani přes hranici sedmi metrů.

Vlašimský atlet měl ještě absolvovat trojskok, ale kvůli zranění paty se odhlásil.

Pro šesté místo si v trojskoku doskočil Antonín Vobecký, když jeho nejdelší pokus měřil 13,59, čímž si stanovil nový osobní halový rekord a vyrovnal si osobní rekord absolutní. Byl také členem vlašimské juniorské štafety 4 x 200 metrů, která běžela ve složení Rillich – Vobecký – Vachtl – Kuklík a vybojovala šesté místo a navíc překonala v čase 1:33,23 oddílový rekord ve štafetě juniorů i mužů.

Jan Kuklík doběhl ve sprintu na 200 metrů desátý v čase 23,84. Konečně se mu opět podařilo prolomit hranici 24 sekund, kterou v letošní trochu smolné sezoně atakoval už několikrát. K tomu vlašimský sprinter přidal patnácté místo ze šedesátky (7,52).

Lupačová zakopla o překážku

Další atleti zpod Blaník a se již mezi nejlepších deset nevešli. Dvě patnáctá místa vybojovala sprinterka Eliška Pilařová ve sprintech na 60 (8,55) a 200 (28,17) metrů. Štěpán Rillich se kromě štafety představil ještě v překážkovém sprintu, trať zdolal za 8,93 a bral za to 20 příčku. O jedno místo hůře skončila prvním rokem dorostenka Dominika Antošová na čtyřstovce (63,71).

Poslední vlašimskou závodnicí na letošním halovém mistrovství byla překážkářka Eliška Lupačová. Ta ovšem po kolizi se třetí překážkou svůj závod nedokončila.

Poslední zmínka patří bývalé vlašimské atletce Šárce Hlaváčkové, která v dresu pražské Slávie vybojovala mezi juniorkami sedmé místo na hladké šedesátce (7,95, rozběh 7,92), na dvoustovce zaběhla čas 25,96, což na postup nestačilo a s juniorskou štafetou Slávie vybojovala stříbrnou medaili.
Letošní mistrovství České republiky mládeže v hale se se ziskem jedné medaile pro Vlašim řadí v posledních letech k těm slabším, ovšem předvedené výkony jsou slibnou předzvěstí pro nadcházející venkovní sezónu.

JAN HLAVÁČEK