KERT PRAHA – VLAŠIM 0:3

V utkání od začátku dominovali Vlašimští, ale dlouho nemohli překonat ještě na jaře spoluhráče Mikla (Průcha, Wróbel, Juráček). V úvodu druhé části musel předvést své umění i brankář hostů Straka proti Hradeckému, ale vzápětí se těsně po skončení přesilovky Vlašimští dočkali vedení Topolánkem. Ten mohl navýšit skóre, ale dvakrát si vylámal zuby na Miklovi, stejně jako Kuna na Strakovi. V úvodu třetí části vyhrál Straka opět souboj s Hradeckým, aby na druhé Střecha dodal klid do vlašimských řad. Následně zacinkaly na obou stranách konstrukce branky, aby v závěru po nenápadné akci Dušek uzavřel na konečných 0:3.

„Tak slabý Kert jsem ještě neviděl, ale my jsme hráli po dlouhé době velice dobře a nepouštěli soupeře do šancí. Byli jsme prostě jednoznačně lepší. Brankář Mikl se chtěl proti nám vytáhnout, chytal výborně, přesto ho kluci třikrát překonali," dodal k brankáři Kertu a k utkání většinou kapitán Vlašimi Martin Čičatka, jenž tentokrát sledoval utkání v civilu: „Měl jsem únavou načnutou šlachu v koleni, odkud mi doktor Bezvoda vytahovoval vodu. Na magnetické rezonanci mi zjistili, že menisky a vazy jsou v cajku, tak jsem rád, že jsem nemusel na operaci. Svěťák v Pardubicích jsem si nemohl nechat ujít, ale teď jsem dal kolenu čtrnáct dní pauzu, potrénoval a měl bych být na sobotní zápas s Ústím nachystaný."

Branky a nahrávky: 19:18 Topolánek (Střecha), 32:32 Střecha (Horák, Gärtner), 41:26 Dušek (Bartejs). Střely: 22:40. Vyloučení: 4:4. Diváci: 72. Rozhodčí: Koskuba, Pečený. Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2. Vlašim: Straka – Nýdl, Gärtner, Topolánek, Střecha, Horák – Špale, Blažek, Dušek, Bartejs, Juráček – Střeska, Kieler, Průcha, Šindelář, Wróbel – Slanina, Burda.