Tým se musel obejít bez svého lídra, čerstvého nositele mezinárodního titulu Fide mistr Richarda Mládka, který v současné době studuje v Anglii, oproti loňské sestavě také chyběly „odrostlé“ dívky Anežka Vlková a Anna Zlámaná. Velký dík patří Kubovi Voříškovi, který neváhal ukončit šachovou dovolenou v Tatrách a ochotně přijel svým kamarádům na pomoc.

V průběhu víkendu dokázal vlašimský celek s přehledem porazit papírově slabší soupeře – BŠŠ Frýdek-Místek B a oslabený Interchess Frýdek-Místek (v obou případech 5:1). Velmi cennou pak byla těsná výhra 3,5:2,5 nad obhájci zlatých medailí z BŠŠ Frýdek-Místek A ve 2. kole, kde zaválely především přední šachovnice. Naproti tomu byla škoda nepovedeného utkání a těsné prohry na závěr soustředění se Slavií Orlová (2,5:3,5).

Celkově můžeme označit vstup do nejvyšší mládežnické soutěže družstev v ČR za vydařený – devět bodů z dvanácti možných dává pomyšlení na deváté finále A v řadě, o tom se ale rozhodne až v lednu ve Vlašimi v soubojích s Polabinami, Poličkou a Starým Městem. V Poličce se nejvíce dařilo Kubovi Vojtovi a Kryštofu Křížkovi (oba 3,5/4), jen o půl bodu méně pak vybojovali Jakub Voříšek a Filip Šolc.

Ondřej Matějovský

Novak Djokovič a Radek Štěpánek s ředitelem školy Pavlem Kopečným.
Djokovič se Štěpánkem překvapili školáky u oběda
Trénink s hvězdou se v rámci Sazka Olympijského víceboje odehrál v hale Bios v Kutné Hoře za účasti úspěšného paralympika Jiřího Ježka.
Paralympik Jiří Ježek si zatrénoval s dětmi