V zatím posledním druholigovém kole na sebe narazily rezervy Pankráce a Vlašimi a zápas skončil výhrou pražského celku. O týden později měli reprezentanti Podblanicka příležitost vylepšit vzájemnou bilanci v 1. lize, kde se střetla áčka zmiňovaných týmů. A to se ve vlašimském Sporthotelu v napínavém utkání alespoň částečně povedlo, když domácí i bez nemocných prvních dvou hráčů soupisky uhráli se silným soupeřem zápasovou remízu. Čtyři kola před koncem se tak Vlašim udržela na pěkném 5. místě se čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky.

TJ Spartak Vlašim – TJ Pankrác 4:4

Body Vlašimi: O. Mejzlík a T. Vojta 1, Mládek, Jar. Voříšek, Hrdina a J. Vojta ½

V Krajském přeboru se Brodce sešly pravděpodobně v nejsilnějším složení v probíhající sezoně, ani to jim ale v Říčanech žádný bodový zisk nepřineslo. Trojice mladých hostujících ligových hráčů Vlašimi sice na prvních třech šachovnicích uhrála 2,5 bodu, k tomu ale přibyla už jen remíza kapitána Jiřího Feierfeila. Ten se mimochodem den před utkáním dožil významného životního jubilea – přejeme všechno nejlepší k sedmdesátinám! Po porážce zůstávají Brodce na předposledním 11. místě a o záchranu budou muset zabojovat v dalších kolech.

KŠ Říčany 1925 C - JAWA Brodce 5:3

Body Brodců: Zvolenský a Dudek 1, Křížek a Feierfeil ½

V Říčanech si zahrál i Pravonín v Regionálním přeboru. S jedním z tamních rezervních družstev tým zpod Blaníka dlouho prohrával, nakonec ale kapitán hostů Lukáš Filip za stavu 4:3 vydřel výhru a celkové skóre vyrovnal. V průběžné tabulce patří Pravonínu nadále pěkná třetí příčka.

KŠ Říčany 1925 I - ŠK Pravonín 4:4

Body Pravonína: L. Filip, Š. Filip a Steinová 1, Innemann a Stein ½

ONDŘEJ MATĚJOVSKÝ