BENEŠOV – KLATOVY 81:72 (17:25, 41:42, 57:59)

Mladým a ambiciózním Klatovům, které se opírají o dvě věže – zámořského Kylea Nelsona a exligového Karla Aušprunka, se v průběhu první části zápasu povedla šňůra 14:2. Po domácím zlepšení vedly Klatovy v poločase pouze o bod.

Na začátku druhé půle hosté odskočili devítibodovou šňůrou na dvouciferný rozdíl, což konečně probralo benešovskou obranu k intenzivnějšímu výkonu. Klatovy začaly dělat chyby, častěji si musely zasloužit body z čáry trestného hodu a za Benešov se do vývoje utkání vložil Kožant. Ten v první půli nasbíral rychlé tři fauly a moc toho neodehrál, ve druhém nastřílel šestnáct ze svých 18 bodů a výrazně přispěl k obratu. Klatovy dojely také na nevyrovnanost v kádru, když se bodově k dvojici pivotů výrazně přidal pouze Křiváček, který se spolu s Nelsonem a Aušprunkem postaral o 61 bodů hostů.

Body Benešova: Proskovec 21 (1 trojka), Kožant 18 (2), Malý 14 (3), Kratochvíl 13, Kukura 10, Fulín 5 (1).

BENEŠOV – DOMAŽLICE 82:62 (13:20, 43:36, 62:47)

Domažlice dorazily do Benešova pouze se šesti hráči, přesto po první části právě hostující tým vedl o sedm bodů. Domácí kupili ztrátu za ztrátou a čekali, že šestice hostů nebude klást takový odpor. Rychle však pochopili, že je třeba oslabeného soupeře unavit zvýšeným úsilím v obraně a rychlým přechodem do útoku. Ve druhé části Benešov nastřílel 30 bodů a v poločase tak vedl 43:36.

Ve třetí čtvtině se hostům vyfauloval dirigent hry Eisman, takže Domažlice už nemohly střídat. V poslední části šlo už jen o to, jestli Benešov vrátí Domažlicím dvacetibodovou prohru z podzimu. Rozdíl ve skóre nakonec zůstal znovu dvacetibodový, přestože hosté posledních 30 sekund dohrávali ve čtyřech.

Nejlepším domácím střelcem byl opět Ondřej Proskovec, kterému se dařilo hlavně v první půli, v níž nastřílel osmnáct ze svých 21 bodů.

Body Benešova: Proskovec 21 (2), J. Vondráček 11 (1), Kožant 10, Červený 7 (1), Fulín 7 (1), Kukura 7, Malý 6, Kratochvíl 5 (1), Bednář 5, Tomášek 3 (1).

V sobotu 3. února se představí Benešov na hřišti čtvrtých Rokycan a v neděli 4. února na palubovce desátého Berouna.

JAKUB MALÝ