ŠACUNG BENEŠOV – ČAKOVICE 2:6

Oba týmy disponovaly shodným počtem bodů na kontě a i remíza jim zaručovala velkou šanci na účast mezi elitou elity. Hosté z Prahy letos první vzájemný střet vyhráli, ale čekalo se, že v malé benešovské „kleci" bude ve výhodě domácí tým. Pražané se ale prezentovali po celé utkání odvážným dynamickým projevem a od začátku dělali domácím sestavám velké potíže. Navíc v benešovském dresu někteří hráči neměli svůj den.

Za solidní divácké návštěvnosti nejprve padli ve dvojkách Doubrava s Řehákem a střídajícím Flaksem, ale srovnání skóre obstarali debl veteránů Makary a Kalase. Další direkt přišel porážkou první domácí trojice v podání Doubravy, Kadeřábka a Knytla. Veteráni ale drželi naději dál a Makara s Kalasem a Řehákem znovu vrátili ve druhé trojce rovnovážný stav.

Rozhodnutí padlo ve střední pasáži. Nadějně rozehrané koncovky prvních setů ten den domácí nezvládali a Chejn s Kadeřábkem to ve třetím deblu jen potvrdili. Předchozími porážkami nahlodaný Kadeřábek v singlu vůbec neměl nárok a náhle hosté vedli o dva.

Další průběh utkání se nesl v duchu známého rčení a když z první odvetné trojice odkulhal s obnoveným zraněním její lídr Doubrava, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Zmar domácích dokladoval druhý set této trojice, kde hráči zahodili čtveřici setbolů. Makarova trojice bojovala srdnatě, ale na už euforicky hrající hosty to nestačilo.

I porážka mohla stačit, pokud by Vsetín, nebo i společně s Karlovými Vary utrpěly porážku. Tím, že však utkání v Benešově skončilo nejdříve, mohli už konkurenti na výsledek podle potřeby zareagovat.

„Představovali jsme si lepší vstup do utkání. Věděli jsme, že soupeř má výbornou střední část. Což se i potvrdilo, jenže očekávané body od naší první sestavy bohužel nepřišly. Pak už to bylo velmi těžké rozjetého soupeře zabrzdit. Z naší strany to byl hodně křečovitý výkon. Srazilo nás i to, že minimálně třikrát jsme pohrdli výhrou za stavu 9:9 v prvním setu, což se v tak důležitých utkáních neodpouští. Soupeř ale zahrál excelentně, zejména Mrákava a Kalous nás rozebrali. Jeho výhra a postup do play-off jsou zasloužené," okomentoval utkání kapitán Šacungu František Kalas.

Konečná tabulka po základní části

1. Modřice 14 12 2 0 82:32 26
2. TJ AVIA Čakovice 14 7 2 5 64:61 16
3. Karlovy Vary 14 6 3 5 66:59 15
4. NK CLIMAX Vsetín 14 6 3 5 61:65 15
5. SK Šacung ČNES Benešov 14 6 2 6 60:60 14
6. České Budějovice 14 5 2 7 56:60 12
7. Čelákovice 14 4 1 9 49:68 8
8. TJ Slavoj Český Brod 14 2 1 11 45:78 5

MARTIN MARŠÁLEK