V prvním finálovém zápase se hrál otevřený hokej a Ulbrich vyhrál 10:6, ve druhém musely Pyšely zabrat a taky to bylo vidět. Ve vyrovnaném utkání rozhodovala každá maličkost a chyba. Nakonec rozhodly lepší nervy na straně Ulbrichu.

Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 2:2. Ve třetí části se nejaktivnější hráč Pyšel Oleg Sosnovec nechal vyloučit za nesportovní chování (nadávky rozhodčím) nejprve na 10 min a hned poté do konce utkání. Několik minut nato neudržel nervy na uzdě nejlepší hráč celé ligy a vítěz kanadského bodování Karel Myslivec a dostal také osobní trest 10 minut. To Ulbrich využil ke vstřelení třetího gólu a při power play soupeře přidal čtvrtý zásah prázdné branky.

Branky: Svoboda 2, Moždžeň, P. Pivoňka – Lukšan 2. Rozhodčí: P. Novák, Benda.

Ulbrich: Malypetr, Lukáč, Stibůrek, Slanec, Pazourek, Khol, M. Pivoňka, Svoboda, Moždžeň, Noga, Bednář, P. Pivoňka, Burša, D. Sosnovec, Studnička. Pyšely: Micek, Mandík, Cerman, Mošna, Chod, Gut, Křížek, Švejnoha, Myslivec, Lukšan, Cvrček, O. Sosnovec, Říha, Kučera, Vaculík, Šmehyl, Poustka.

Ulbrich převzal po zásluze trofej pro nejlepší tým I. ligy. V dlouhé sezoně prohrál jen jednou (2:4 s F-Mark, v 5. kole) a jednou remizoval (7:7 s MOOS, ve 2. kole). Od šestého kola 26 utkání za sebou neprohrál a proto je nejcennější pohár ve správných rukách.

RADOVAN NOGA