KANONÝŘI KLADNO B - SK FLORBAL BENEŠOV 6:7 (0:2, 5:1, 1:4)

Benešov nastoupil k utkání v kladenské sportovní hale s jasným cílem přivést tři body. Žlutomodří v úvodní části dovedl hrát svoji hru a soupeřovu síť dvakrát rozvlnil Tůma.

oe druhé třetině se hosté „hledali“. Pověstný benešovský stoj byl prostě vypnutý. Kladno dokázalo situace využít a prostřední část jednoznačně vyhrálo 5:1. Za hosty se trefil Tůma a vlastně i Novotný, ten však do vlastní sítě. Je otázkou, co se benešovským borcům honilo hlavou v průběhu nepříliš vydařené třetiny.

Do závěrečné části však Benešov naskočil v lepším rozpoložení. Oba týmy předvedly bojovný výkon. Za delší konec provazu však tahali žlutomodří. V čase 59:52 bylo odpískané trestné střílení na kladenskou branku. Na něj se postavil zkušený fantom Tůma. Ten ukázal, že je to on, kdo je tahounem Benešova - 6:7.

„Soupeř byl po celý zápas velmi aktivní a ve druhé třetině nás zcela přehrál. Naštěstí nám vyšla třetí třetina a zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“ oddechl si trenér Benešova Martin Mičlo.

Branky (asistence) Benešova: Tůma (Vorel), Tůma (Lukáš), Tůma (Vorel), Tůma (Lukáš), Lukáš (K. Garreis), Lukáš (Brož), Tůma.

Benešov: Brož – Hýbek, Lukáš, Vorel, Pícha, Vojtíšek, Benačan, Novotný, Tůma, Bartůšek, Pavlíček, Pavlíček, M. Garreis, K. Garreis.

PAVEL KUBÁSEK