„Jubilejní ročník se po všech stránkách vydařil. Sice jsme nepokořili účast z loňska, kdy závody absolvovalo 453 sportovců, ale i tak jsme s návštěvností spokojeni. Kolem oběda nás zastihla bouřka, ale těsně před startem hlavního závodu jako mávnutím proutku pršet přestalo a bylo opět krásné počasí. Cyklistická i běžecká trať byla pěkně rozbahněná, což si mnozí závodníci pochvalovali,“ komentoval hlavní organizátor akce Marcel Forejt.

Brdy jsou i pro cyklisty sice krásné, ale také záludné svými kopečky až kopci. Borci je ale zvládli.Zdroj: František GahlerDo úvodních ranních závodů pro malé se zapojilo 132 dětí. Pořadatelé pro ně z bezpečnostních důvodů připravili duatlon – pouze kolo a běh.

Na start závodu mužů se postavilo 135 triatlonistů. Nejrychlejším ze všech byl Václav Doležal, který cílovou pásku protrhl v čase 1:03:25. Žen startovalo 35 a nejrychlejšího času dosáhla Gábina Hrubá, 1:21:45.

Organizátoři mysleli i na méně zdatné sportovce. Pro ně připravili soutěž tříčlenných družstev, kdy každý z družstva absolvoval jeden úsek. Vítězným týmem bylo smíšené družstvo s názvem Super PBtiskteam, jehož čas měřil 1:02:25.

„S organizačním týmem se vždy snažíme, aby se k nám nejen závodníci vraceli. Plavecký areál Kašák, přilehlá louka a okolí zaručují závodníkům bezpečí bez aut a tím i klid na závodění. Mysleli jsme samozřejmě i na diváky – vyznačili jsme několik fanzón, odkud je nejlepší závody sledovat, a tak i pro pasivní sportovce byl Brdonoš atraktivní. Nechyběla ani dětská diskotéka, ohňostroj a další doprovodný program pro účastníky,“ dodal na závěr spokojený Marcel Forejt.

Ilustrační foto.
Sletiště obsadila juniorská světová špička pětibojařů