Po opatrném začátku jako první zahrozili hosté, ale trefili pouze tyč. Na kontě hostů rychle narůstaly akumulované fauly, které se jim staly osudnými. První změna skóre přišla po devíti minutách hry, kdy se domácí ujali po výhozu brankáře Fraňka vedení hlavičkou D. Stibůrka. Na tuto branku hosté rychle zareagovali, ale jak se ukázalo, byla to jediná střela, která prošla za záda Fraňka.

Zanedlouho byl faulován Průcha a Balík z penalty vrátil domácím vedení. Již po čtvrthodině hry přišel trest hostů v podobě dvou 10m pokutových kopů. První domácí neproměnili, druhý už ano, a i přes snahu soupeře, který v závěru první půle zkusil hru s pátým hráčem v poli, nadějný náskok udrželi do přestávky.

Druhá půle byla ve znamení dobývání benešovské branky, kdy mladoboleslavští hráli opět s pátým hráčem v poli, ale domácí obrana odolávala, hosté nic kloudného nevymysleli a ani gólman Franěk neměl moc práce.

Platonická převaha hostů góly nepřinesla, naopak domácí buď do prázdné, nebo po rychlých kontrech navyšovali své vedení. Nejprve se zastřeloval Průcha, ale trefil jen tyč, poté již následovaly dvě slepené branky z vlastní poloviny od Zacha a Průchy, to samé si ještě zopakovali v samotném závěru opět Zach a 9 vteřin před koncem završil skóre Kořínek.
Ve finále středočeské části poháru tak benešovští Tenisáci vyzvou prvoligový SK Olympik Mělník.

Trenér Michal Franěk přiznal, že Boleslav měli nastudovanou z čtvrtfinálového zápasu. „Neuvěřitelná atmosféra, kterou početná tenisácká rodina (150 diváků!) vytvořila, nás vyhecovala k parádnímu výkonu a protihráče znervóznila natolik, že jim přibýval jeden faul za druhým, což se jim nakonec vymstilo," řekl Michal Franěk a pochválil Tenisáky za perfektní obranu. "To je dlouholetá značka, o které se ještě dnes zdává i legendárnímu Marianu Královi a celému Žejdlíku. Od těchto dnů musí strašit i celou Boleslav, protože ani 25 minut v pěti hráčích v poli nevstřelili jedinou branku, většinu střel jsme buď zblokovali, nebo šly mimo. Porazit dva druholigové celky už není náhoda a je to velký úspěch pro celý okresní futsal, Moc se těšíme na září, kdy budeme hrát finále poháru proti klukům z Mělníka, na které koukáme v televizi. Nemáme se čeho bát, s naším vedením klubu, fanoušky, chutí, partou a oddaností můžeme porazit každého, budeme se připravovat především na letním soustředění. Chceme Chrudim.“

Rozhodčí: Velebil Tomáš, Macháček Karel Diváků: 150 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 8.6.2018 Výkop: 20:00

Branky (asistence): 9. Stibůrek D. (Franěk M.), 15. Balík T. (PK), 16. Průcha Š. (10mPK), 33. Zach O. (Balík T.), 33. Průcha Š. (Lupač A.), 37. Zach O. (Stibůrek D.), 40. Kořínek J. (Hašek V.) – 10. Kateřiňák J. (Volf J.)

Žluté karty: Hanka D. (Tenisáci), Kateřiňák J., Maryška J. (oba Malibu)

Tenisáci Benešov: Franěk Michal – Hanka David, Lupač Adam, Zach Ondřej, Kořínek Josef, Balík Tomáš, Hašek Václav, Stibůrek Filip, Stibůrek David, Průcha Štěpán

Jiří Chaloupka

Ilustrační foto
Jenšík odmítl hattrick, ale Miřeticím to nevadilo