ZÁŘÍ

Fotbalisté Benešova schytali za tři zápasy v ČFL (Litoměřicko 0:5, Jirny 0:8, Olympie Hradec Králové 0:4)sedmnáct gólů, aniž by jeden vstřelili.
Bývalý fotbalový reprezentant Stanislav Vlček pomohl v pátém kole I. A třídy Divišovu k výhře 2:0 v Říčanech, když předtím nováček soutěže čtyřikrát prohrál.

Vlašimští fotbalisté se až v šestém zápase dočkali druholigové výhry, když pokořili Ústí nad Labem na jeho hřišti 5:2. Následně vypadli ve 3. kole Mol cupu s ligovým Hradcem Králové 0:1.

Nohejbalisté Šacungu Benešov nezvládli poslední zápas základní části a museli opět hrát o záchranu.

Lukostřelci Votic zazářili na Mistrovství České republiky v terénní lukostřelbě v Peci pod Sněžkou – Petr Heinrich potřetí za sebou vyhrál titul, Barboře Kramperové se stejně vedlo v kadetkách. Bronz získalo družstvo mužů. V Plzni se stali mladší žáci Votic mistry republiky v terénní lukostřelbě v reflexním (olympijském) luku.

Fotbalisté Maršovic po porážce od Zruče nad Sázavou 4:6 přišli o 1239 dnech a 44 zápasech o domácí neporazitelnost. Kuriozitou zápasu byli čtyřgólový střelci – maršovický Pavel Žížala a zručský Kamil Petrů.

Alžběta Dědová, sportovní střelkyně Benešova, vybojovala bronzovou medaili na mistrovství České republiky dorostu Sportovní pistole 30 + 30 ran.
Petr Pilát se stal mistrem České republiky ve freestyle motokrosu.

Po špatných výkonech fotbalistů Poříčí nad Sázavou v krajském přeboru skončil u týmu trenér Libor Pala. Tým následně vedl v zápasech manažer Petr Lacina a tréninky měl na povel bývalý ligový hráč Pavel Borovec.

ŘÍJEN

Asistentka rozhodčí Lucie Ratajová byla po chybě (neodmávaný ofsajd) při ligovém fotbalovém zápase Brno – Sparta Praha (3:3) poslána hráči Sparty Váchou a Koubkem ke sporáku a také inkasovala od disciplinárky čtyřzápasový trest.

Juniorské atletky Vlašimi zapsaly po 45 letech do kroniky oddílu historický úspěch, když skončily na šestém místě v republice.

U fotbalistů Kondrace skončil trenér Václav Skiba, ale hráčem zůstal.

Motokrosoví freestylisté Libor Podmol a Petr Pilát řádili na závodě Mistrovství světa v Německu – Podmol vyhrál, Pilát byl třetí. Na závodě v Rize skončil Pilát opět bronzový, Podmol upadl a zlomil si klíční kost. V Číně byl Pilát dvakrát čtvrtý.

Okresní fotbalové výběry Benešova U12 a U11 vyhrály všechny zápasy na turnaji v Příbrami.

Fotbalový brankář Vlašimi Filip Nguyen udržel 333 minut neprůstřelnost.

V Kondraci se odehrál, jeden ze tří fotbalových zápasů projektu Dneska první liga, který komentoval Pavel Čapek, diváky bavil Jakub Kohák a patrony týmů byli Petr Švancara (Kondrac) a Luděk Zelenka (Kácov). Utkání skončilo výhrou Kácova 3:0.

Až v 9. kole ztratil první body Struhařov v okresním fotbalovém přeboru remízou s Trhovým Štěpánovem 1:1.

Nohejbalisté Šacungu Benešov se po zápasech play out zachránili v extralize.

Sportovní střelec Benešova Vojtěch Jonák skončil druhý na mistrovství Středočeského kraje ve Sportovní pistoli 30 + 30 ran v dorostu.

LISTOPAD

Fotbalisté Vlašimi pokračovali ve fantastické jízdě, když po výhře ve Vítkovicích 2:0 brali již sedmou výhru za sebou. V závěru podzimu ještě dvakrát remizovali a přezimují na pátém místě druholigové tabulky.

Hokejisté Benešova v derby krajské ligy převálcovali Rytíře Vlašim 7:1 a potvrdili parádní jízdu sezonou.

Na Mistrovství České republiky v judu v Mladé Boleslavi vystoupal benešovský mladší žák Matěj Benák na bronzový stupínek.

Fotbalisté Benešova na závěr podzimu ČFL zabrali, když po pěti porážkách vyhráli po penaltovém rozstřelu na Vyšehradě a po polovině soutěže jsou na 15. místě.

Fotbalisté Poříčí nad Sázavou se po odchodu trenéra Paly rozjeli a v čele s manažerem Petrem Lacinou jsou po podzimu nakonec sedmém místě, když v posledních šesti zápasech neprohráli.

Fotbalisté Nespek prožili závěr podzimu jako ve snu, když šestkrát za sebou vyhráli a ještě nedostali gól. Do jara vstoupí na čtvrté pozici (bod na první Podlesí) a s neprůstřelností v podobě 586 minut.

Na čele I. B třídy, skupiny D, přezimují fotbalisté Teplýšovic, třetí je Týnec nad Sázavou a páté Miřetice, na chvostu je nováček z Neveklova.
Struhařov projel podzimem okresního přeboru jako nůž máslem, když z třinácti zápasů, dvanáct vyhrál a vede tabulku se sedmi bodovým náskokem před Soběhrdy.

Celkovým vítězem Podzimní Tip ligy Benešovského deníku se stal trenér fotbalistů Týnce nad Sázavou Miroslav Bubeník. „Šedesátiny jsem už slavil dvakrát. Teď pozvu kamarády a sud snad zdoláme. Někteří ale už nejsou pivaři, ale vinaři, tak musím ještě dokoupit 60 lahví vína!," na oko si povzdechl po přebrání sudu týnecký kouč.

Petr Pilník Pilát se „bedny" v celkovém hodnocení mistrovství světa ve freestyle motokrosu nedočkal, když v posledním závodě v Polsku byl sice třetí, ale jeho konkurent Remi Bizouard druhý. A tak jezdec z Pyšel skončil na nepopulární čtvrté pozici. „Mrzí mě, že to nevyšlo a neskončil jsem třetí," smutnil po posledním závodě Pilát.

PROSINEC

Benešovští Lvi desetkrát za sebou zvítězili v krajské hokejové lize, než je zastavilo Slaný, které je už podruhé pokořilo. Benešov ale do roku 2017 vstoupil v čele tabulky s šestibodovým vedením před Slaným.

Vlašimská šachistka Nela Pýchová se stala juniorskou i dorosteneckou mistryní České republiky.

Judistka Benešova Andrea Maršíčková skončila na pátém místě Mistrovství České republiky v Jablonci nad Nisou. Jan Pikora vybojoval sedmou příčku.
V seriálu Běžce Podblanicka zvítězil Jakub Kouklík z Benešovského běžeckého klubu.

Nohejbalisté Šacungu Benešov (Jiří Doubrava, Petr Stejskal a Václav Kadeřábek) obhájili titul v posledním dílu trilogie nejslavnějších mezinárodních turnajů, pražské Poslední smeči.

V anketě Nohejbalista roku 2016 skončil hráč Šacungu Benešov Jiří Doubrava na desátém místě. Mezi dorostenci se stejně vedlo Štěpánu Krunertovi, v žácích se umístil Michal Krunert na děleném 7. – 8. místě.