ML. BOLESLAV A – BENEŠOV B 40:57

V sobotním podvečeru bylo od začátku utkání na domácích hráčkách znát, jak moc touží vyhrát a hostující děvčata jim k tomu nervózním výkonem dopomáhala. Mladoboleslavské ženy ale byly zbrklé, což jim zabránilo jít do většího vedení a dovolily tak Benešovu být na dostřel. Tento trend pokračoval po celý první poločas, a tak bylo skóre nezvykle nízké 21:19.

Na začátku třetí čtvrtiny sice Benešačky dvěma rychlými koši překlopily vedení na svou stranu, ale jen na chvilku, protože následující minuty zase patřily domácím – 27:23. V tu chvíli vypadla časomíra a domácím hráčkám to uškodilo. Po pětiminutové pauze se do tlaku dostaly Benešačky a do konce čtvrtiny si vytvořily osmibodový náskok (39:31).

V poslední části však prvních sedm minut patřilo mladoboleslavským hráčkám, které snížily na rozdíl jediného koše – 40:42. To však bylo z jejich strany vše. Ve snaze překlopit misku vah na svou stranu začaly hrát uspěchaně, a to byla voda na benešovský mlýn. Hostující hráčky si poslední tři minuty zcela podmanily a vyhrály 15:0. Přidaly tak devatenáctou výhru v řadě v soutěži.

„Sehráli jsme utkání, které jsme si nejspíš nezasloužili vyhrát, ale domácí nám to v posledních třech minutách usnadnili svou zbrklou hrou," zhodnotil zápas trenér benešovských žen Jiří Mazur a zlobil se: „Měsíční pauza, kdy jsme se pořádně nesešli na tréninku, byla znát. Každá holka si musí sáhnout do své hlavy, proč nemohly chodit na tréninky. Navzdory tomu zápas alespoň odbojovaly a dotáhly do vítězného konce."

Body Benešova: Martina Mazurová 19, L. Mazurová 13, Michaela Mazurová 7, Remešová 6, Vosátková 5, Maršíčková 4, Hájková 2, Landová 1. Trojky: 1:3. Trestné hody: 4:3/20:15. Fauly: 25:13. Čtvrtiny: 11:10, 10:9, 10:20, 9:18.

ML. BOLESLAV B – BENEŠOV B 24:74

V neděli ráno si jel lídr tabulky z Benešova pro povinné body opět do Boleslavi, kde se střetl, tentokrát s domácím béčkem a roli favorita potvrdil.
Utkání bylo relativně vyrovnané pouze v první čtvrtině a to díky nesoustředěnosti hostujících hráček. Od druhé části již byl zápas zcela v režii benešovských basketbalistek, které dovedly v klidu zápas k jubilejní dvacáté výhře.

Trenér benešovských žen Jiří Mazur dodal k jednoznačnému zápasu. „Až na první čtvrtinu, není co hodnotit. Pouze v úvodní části bylo utkání vyrovnané, a to z důvodu našeho trošku laxního přístupu a také z části kvůli povrchu, na kterém se hrálo. Na linu to prostě klouže. Od druhé čtvrtiny jsme utkání již zcela ovládli a nakonec vyhráli rozdílem padesáti bodů," byl kouč spokojený, přesto varoval: „Holky o víkendu samy viděly, že to bez tréninku nejde, což by se nám nemuselo vyplatit v posledních dvou utkáních na domácí palubovce proti Slanému a Dobřichovicím, které hrajeme v sobotu 6. a v neděli 7. dubna a chtěli bychom pozvat všechny příznivce, aby nás přišli povzbudit."

Body Benešova: Martina Mazurová 30, L. Mazurová 12, Michaela Mazurová 9, Landová 7, Mašková 6, Remešová 6, Balatová 4. Trojky: 1:0. Trestné hody: 6:3/11:8. Fauly: 11:10. Čtvrtiny: 8:13, 2:24, 10:15, 4:22.