Letní soustředění

I v letošním roce se rytíři vydali na letní soustředění, ale premiérově vyrazili ve dvou partách na různá místa. Jedna skupina absolvovala soustředění v Berouně a druhá odcestovala do Humpolce. Ve článku najdete podrobnosti o berounské partě.

Letošní prázdniny se nesly ve znamení extrémního horka, což výrazně poznali i atleti. Trénovali trojfázově, dopolední a odpolední přibližně dvouhodinový trénink doplnila ještě činnost po večeři. Jednalo se buď u kratší kruhový trénink, nácvik techniky některých disciplín (především skoku o tyči) nebo o různorodé posilování. Kvůli vysokým teplotám se ráno trénovalo už od devíti hodin a odpoledne se chodilo na čtvrtou. Teploty se pohybovaly mezi 36 a 39 stupni, první den však Vlašimáci naměřili rekordní hodnotu 41 stupňů. Družstvo bylo rozděleno na tři skupiny pod vedením trenérů Jana Vondráčka, Martina Svobody a Jana Hlaváčka. Každá skupina měla svůj program.

Ubytování měli zajištěné v ubytovně v těsné blízkosti stadionu, ve které už bydleli i loni, kdy v Berouně absolvovali jarní soustředění. Na obědy a večeře (výborné) chodili do restaurace umístěné přímo v tribuně stadionu. Snídaně si zajišťovali svépomocí.
Dvě odpoledne nebyl trénink a čas byl využit k jiným aktivitám. Atleti navštívili koupaliště ve Zdicích, podívali se na Beroun z rozhledny umístěné na kopci ve středu města, navštívili krásný lom Velká Amerika nacházející se nedaleko Berouna a další místní atrakce.
Ze soustředění si nikdo neodnesl žádné zranění, všichni odtrénovali co měli a celkově se soustředění velmi povedlo. Ve podzimní části sezony se nyní ukáže, jakou formu si atleti po týdenní dřině odvezli.

Velká cena Třebíče

Na Velké ceně Třebíče prokázal svou formu v současnosti nejlepší dálkař Vlašimi Dominik Šejstal. V letošním roce si už poněkolikáté zlepšil osobní rekord, v Třebíči dolétl až na metu 668 cm. To mu vyneslo třetí místo, když se zamíchal mezi trojici Ukrajinců.

Atletická středa

Ve druhé polovině srpna se rozběhla série veřejných atletických střed pořádaných oddílem TJ Slavoj Stará Boleslav a vlašimští zástupci z řad mladšího a staršího žactva nechyběli na první z nich.
Po jarním zranění se do ostrého závodění obula Valentýna Přibylová, která ukázala, že jí to už zase běhá. Časem 15,43s vyhrála svojí oblíbenou stovku překážek, k tomu si zaběhla hladkou šedesátku za 8,46s a třístovku za 44,55s. I její sestra Alice Přibylová brala vítězství, konkrétně ve vrhu koulí. Dvoukilové náčiní poslala do vzdálenosti 8,49m. Ve skoku do dálky byla čtvrtá (416 cm). Vrhač Jan Groček startoval ve čtyřech disciplínách. Avšak účast žactva byla tak mizivá, že ve třech vrzích závodil sám a ve čtvrtém byli dva. Nejhodnotnější výkon předvedl v oštěpu, kde si vylepšil osobní rekord na 46,61m. Koulí vrhnul 12,30m, kladivem hodil 31,10m a diskem 43,34m.

4. kolo I. ligy

V soutěži první národní ligy závodí Vlašimák Tomáš Sýkora, který v letošním roce hostuje v prvoligovém Liberci. V posledním kole soutěže házel kladivem, prezentoval se výkonem 44,86m, díky čemuž byl devátý a získal dva body. Liberec skončil v kole se ziskem 154,5 bodu na třetím místě.

Pozvánka

Atletický oddíl TJ Sparta Vlašim pořádá v sobotu 5. září od 13:45 ve sportovním areálu Na Lukách 38. ročník Memoriálu Líby Perglové v hodu diskem žen, 52. ročník Memoriálu Josefa Dvořáka v běhu na 3000 metrů mužů a 8. ročník Memoriálu Ludvíka Svobody v klasickém pětiboji mužů. Kategorie: Čtyřboj nejmladší žactvo ročník 2004 a mladší (míček, 60m, dálka, 300/400m), pětiboj mladší žactvo ročník 2002-2003 (60m překážek, míček, 60m, dálka, 800m), starší žactvo ročník 2000-2001 (60m překážek, koule, 60m, dálka, 800/1000m), klasický pětiboj, sprinterský a vrhačský trojboj – open kategorie (od staršího žactva po veterány). Přihlásit se můžete na www.atletika.cz do pátku 5. 9. do 20 hodin, čtyřboj nejmladšího žactva a neregistrovaní na e-mail: martin.segi.svoboda@seznam.cz, nebo v den konání závodu nejpozději do 13 hodin.

JAN HLAVÁČEK