V elitní mužské kategorii se v Nymburce se představilo celkem 31 singlistů, kteří v osmi základních skupinách bojovali o postup do vyřazovací části. Tam prošli i oba zástupci benešovského celku, Jiří Doubrava a Václav Kadeřábek. První kolo pavouka play-off se stalo konečnou pro Kadeřábka, který těsně podlehl v koncovkách čelákovickému Kilíkovi. „První set jsem sice prohrál, ale ve druhém jsem v koncovce vedl a povedlo se mi smečované eso. Jenže pár centimetrů do autu a set jsem ztratil," smutnil Kadeřábek.

Druhý singlista Šacungu, Jiří Doubrava, měl v této části také namále. Čelákovického Vedrala udolal posledním možným míčem třetího setu. Ve čtvrtfinále na něj čekalo jedno z překvapení turnaje, mladíček z Modřic Hanus. Ten v předcházejícím zápase nečekaně snadno skolil slovenské eso ve vsetínských službách Brutovského. Doubrava však další překvapení nepřipustil a svému soupeři povolil zisk jen osmi míčů. Postup mezi elitní kvarteto, v kariéře už pátý, letos dlouhán Šacungu nečekal, vždyť tuto disciplínu už téměř dva roky v ligové soutěži neobsazuje.

Doubravu zastavil čakovický Kučera

Semifinále dlouho probíhalo v režii benešovského ranaře. Jenže velký náskok v prvním setu se rozplynul a set o jediný míč urval pozdější vítěz celého klání, čakovický Kučera. Ve druhém setu si znovu Doubrava vytvořil náskok a byť soupeř se znovu dotáhl, set už získal pro sebe. Ve třetím setu už Kučera kontroloval situaci. Dlouhán Šacungu se o bronz utkal s dalším dvoumetrovým kolosem z Modřic, Kopem. Oba sety byly hodně divoké, první ovládl Kop, druhý Doubrava. Ten ještě na začátku třetího setu držel dvoubodový náskok, ale modřický hráč otočil průběh a vyhrál. Na Doubravu tak zbyla nepopulární bramborová medaile.

„I čtvrté místo beru jako úspěch. Singl jsem přes rok v soutěži nehrál, byl jsem příjemně překvapený, že se mi i herně dnes dařilo. Měl jsem i příjemný los. V osmifinále jsem měl trochu štěstí s Markem Vedralem, vyhrál jsem 10:9 ve třetím setu. Ve čtvrtfinále jsem šel na překvapení, Honzu Hanuse, který předtím vyřadil Brutovského. Honza hodně kazil a měl jsem to docela snadné. V semifinále s Milanem Kučerou jsem měl výborně rozjetý první set, vedl jsem 5:1 a 8:6, ale 8:10 prohrál. To rozhodlo. Druhý set jsem sice těsně vyhrál, ale ve třetím jsem hrál míče jen do hráče a Milan už nezkazil. V zápase o třetím místo se nám ani jednomu moc nechtělo. Bylo to takové unavené. První set byl Pavel Kop lepší, ve druhém já. Ve třetím jsem vedl 7:5, pak Pavel začal znovu smečovat servis, zatlačil mě dozadu a já nebyl schopen bodovat," okomentoval turnaj Jiří Doubrava.

Krunertovi doma oslavili dvě medaile

Na šampionátu téže disciplíny mezi dorostenci se starší žák Štěpán Krunert probojoval do osmifinále, tam ale byl vyřazen. Ve své kategorii starších žáků byl výrazně úspěšnější a z Prostějova si přivezl stříbro. Jeho bratr Michal, který letos v jednorázových šampionátech hostuje v Baníku Stříbro, získal mezi mladšími žáky bronz.

MARTIN MARŠÁLEK