Na start turnaje, jehož se účastní nejlepší české a slovenské sestavy, se postaví i dvě trojice Šacungu Benešov. Benešovský celek patří mezi nejpilnější sběratele vavřínů z Poslední smeče, v novém tisíciletí dokázal prestižní akci vyhrát již čtyřikrát. Minimálně jedno vítězství má na svém kontě každý z trojice Doubrava, Kalas, Stejskal, která má medailové ambice. Druhou trojici benešovského klubu utvoří Nepodal, Flaks a Tůma. Od ní se medaile nečeká, ale podcenění by se soupeřům vyplatit nemuselo.

„Ambice naší první sestavy jsou vysoké. Vaška Kadeřábka v sestavě vystřídal Fanda Kalas a protože se jedná o trojici velezkušených hráčů s množstvím výher na mistrovstvích republiky i mezinárodních turnajích, věřím, že medaili i přes obrovskou konkurenci vybojují. Druhá naše sestava hraje v tomto složení poprvé a pokud by postoupila do druhého dne, mile by překvapila,“ řekl trenér Stanislav Voltr.

Součástí dvoudenního turnaje je i vyhlášení výsledků ankety Nohejbalista roku 2018 České republiky. Mezi elitní desítkou ale zástupce Šacungu letos nenajdeme. „Náš klub letos v reprezentaci zástupce neměl. Tím, že reprezentační výběr vyhrál všechny tři disciplíny na mistrovství světa v Rumunsku, bylo jasné, že reprezentanti letos anketu ovládnou a odsunou ostatní hráče za první desítku,“ dodal kouč Voltr.

Martin Maršálek

Šachista Vlastimil Jansa.
Šachový velmistr Jansa se stal mistrem světa v 76 letech
Prezentace Středočeského kraje v rámci oslav 115. výročí značky Harley-Davidson.
O miliony pro motorkáře se politici hádají i pět měsíců po akci