ŠACUNG BENEŠOV – ČELÁKOVICE 6:3

Poslední dobou to Šacungu na Čelákovice moc nešlo. Ale výkon z minulého kola z Modřic, byť bodově nezhodnocený, dával určitou naději na úspěch.
Oba celky šly do utkání oslabeny o klíčové opory, Šacungu chyběl Doubrava, Čelákovicím Spilka. První párové zápasy dvojic a trojic nic neřešily, zajímavostí spíše bylo, že dopadly opačně, než se všeobecně čekalo.

V úvodu Makara s Flaksem a střídajícím Kalasem zahodili v každém setu setbol a padli. Srovnání proti první dvojce hostí zajistila nově sestavená dvojka Kadeřábka s Řehákem. Ve trojkách Makara, Kalas a Knytl prohráli, další vyrovnání přišlo po výhře Kadeřábka, Flakse a Řeháka. Body se dělily i v nepárové části, kde nejprve Kupský, Knytl a střídající Chejn otočili nepříznivý průběh třetího deblu a vyhráli. Poté Kadeřábek padl ve třetím setu s Kolenským v zápase singlistů.

Začínalo se tak od nuly, ale byli to domácí, kteří hráli v dalším průběhu prim. Makarova trojice v odvetě zabrala a nedala soupeři šanci. Vítězně odešla z kurtu i Kadeřábkova trojice. Za stavu 5:3 složili v souboji poražených deblů reparát Makara s Kalasem a Šacung mohl slavit první letošní zaslouženou výhru.

„Ani na třetí pokus jsme neměli optimální vstup do utkání a nepovedlo se nám tak navodit pohodu. Trošku jsme měli obavy, jak se vypořádáme s absencí našeho nejlepšího smečaře, ale druhá polovina sestavy nás podržela, zahrála výborně a obstarala tři rozhodující body. Důležitý byl i bod z vložené dvojky. Pak se nám přece jen dýchalo lépe a podařilo se utkání zavřít. Přišlo mi, že soupeř ještě není v optimální pohodě," okomentoval derby kapitán Šacungu František Kalas.

MARTIN MARŠÁLEK