Jediný míč chyběl nohejbalistům benešovského Šacungu, aby si z domácího utkání 1. kola letošního ročníku extraligy mužů odnesli alespoň bod. Dobře připravený soupeř z Karlových Varů, semifinalista loňské soutěže, však potvrdil roli mírného favorita a do lázeňského města si odvezl díky nejtěsnější výhře oba body.

Šacung – Karlovy Vary 4:6

Šacung s nováčky Černotou a Tůmou a v loňské sezóně pauzírujícími veterány Makarou a Řehákem, Vary s nováčkem J. Putíkem, to byl přehled nových tváří. Na dobře připraveném hřišti se na úplný začátek sezóny hrál pohledný nohejbal. Byli to ale hosté, kteří ovládli první polovinu utkání. Domácí debl Doubravy, Truce a střídajícího Kalase podlehl Bíbrovi s J. Medkem, stejně se vedlo Nepodalovi, Sehrigovi a alternujícímu Flaksovi proti Vankemu s D. Putíkem. Začátek zápasu nevyšel ani první trojici s Doubravou, Flaksem a Sehrigem, ale nakonec po obratu J. Medka, Hrona a Bíbra přetlačili. Ve druhé trojici Makara, Truc a Řehák nestačili na výkon Venkeho, D. Putíka a M. Medka. Šlo se do nepárové části, kde Makara s Řehákem v deblu jen chvíli ladili mušku a proti Kokšteinovi, J. Putíkovi a střídajícímu Hronovi dovedli zápas ve třetí sadě k výhře. V singlu Černota neměl na hostujícího Hrona nárok. Stav 2:4 nevěštil pro domácí nic dobrého, ale ti se dokázali zvednout a po trojkových odvetách srovnat. V souboji prvních trojic Doubravova posledním možným míčem (byl to však jediný domácí úspěch za devítek v utkání) rozesmutnila Vankeho formaci, poté Nepodalovo trio také ve třetím setu přehrálo J. Medkovu sestavu. A začínalo se znovu. První a třetí set na devítkách, to byl deblový souboj Doubravy s Trucem a střídajícím Kalasem proti Vankemu s D. Putíkem. Obě koncovky ale vyšly hostům, kteří tak měli bod jistý. Ten druhý přišel záhy, když Nepodal, Sehrig a naskočivší Flaks nenašli recept na Bíbra s J. Medkem.

Benešovský florbalový B-tým.
Florbalová rezerva Benešova má svůj postup už jistý

„Mysleli jsme si, že nám půjdou proti Varům lépe dvojky, ale kromě vloženky jsme všechny prohráli. U první dvojky to bylo i tím, že kapitán Kalas nastoupil přes nemoc. I přesto byli míč od výhry v odvetě. Naopak se nečekaně podařilo vyhrát tři trojky. V singlu jsme s bodem nepočítali. Na to, že to bylo první utkání venku, se hrál slušný nohejbal před slušnou návštěvou. Trochu problémů dělal vítr, se kterým se lépe vypořádali Varští. Ti byli dravější a lepší zejména v mezihře,“ řekl trenér Stanislav Voltr mladší.

Martin Maršálek