ŠACUNG BENEŠOV – VSETÍN 6:1

Vsetínský celek hýřící ambicemi konečně proniknout do play-off dorazil do Benešova i s novou posilou Plachým. Utkání se hrálo v hale a po dvojkách byl stav vyrovnaný. Doubrava s Holubem prohráli s druhou hostující dvojicí, ale Ešner s Kalasem a naskočivším, čtyřicítku slavícím Makarou, zdolali elitní debl hostí, slovenské mistry světa.

Vyrovnané byly i trojice, ale body se připisovaly jen na jednu stranu. Úspěšní v domácím dresu byli jak Doubrava, Holub, Štěpař a střídající Kadeřábek s Flaksem, tak i Ešner s Kalasem a Pachmanem, kteří si podali první trojku hostů. Šacung vedl o dva a v nepárové části svůj náskok vylepšil. Postarali se o to Kadeřábek s Flaksem ve třetím deblu a Kadeřábek v zápase singlistů.

Poslední souboj dne svedl dohromady první trojice a zápas došel do posledního možného míče. Hostující Brutovský ale mečbol poslal do autu a šlo se k síti podat ruce.

Trenér Šacungu Jan Buddeus k utkání dodal. „Stejně jako v Čakovicích je výsledek pro soupeře krutý. Utkání bylo vyrovnanější a několik zápasů rozhodovala koncovka třetího setu. A stejně jako minule naše první dvojka Holuba s Doubravou smolně ztratila úvodní zápas. Prvním klíčovým bodem naší výhry byla druhá dvojka v podání Ešnera, Kalase a Makary, jehož naskočení v klíčových chvílích velmi pomohlo. Trojky byly z naší strany hrány s přehledem, s výjimkou prvního setu to platí i o třetí dvojce. Další náš bod navíc byl Kadeřábkův singl, kde udolal Plachého. Do odvety trojic hráči nastupovali v klidu, řekl bych ale až nezdravě velkém. Nakonec ale zabojovali a dovedli utkání do konce. 

Tabulka Witte Automotive Extraligy mužů – po 2. kole

1. TJ Sokol SDS Exmost Modřice "A" 2 2 0 0 12:1 4
2. SK Šacung ČNES Benešov 1947 2 2 0 0 12:3 4
3. SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary 2 1 0 1 9:7 2
4. NK CLIMAX Vsetín 2 1 0 1 7:7 2
5. TJ Spartak Čelákovice "A" 2 1 0 1 7:7 2
6. SK Nohejbal Žatec 2 1 0 1 6:9 2
7. TJ Avia Čakovice "A" 2 0 0 2 3:12 0
8. TJ Slavoj Český Brod 2 0 0 2 2:12 0

MARTIN MARŠÁLEK