ŽATEC – ŠACUNG BENEŠOV 3:5 (stav série 0:2)

Série ukázala, že se potkaly celky, které trpí častou a hlavně početnou marodkou. Po domácí výhře 5:2 Šacung vyrážel do Žatce s cílem sérii zavřít. Do odvetného utkání vstoupily znovu oba týmy s oslabením. Žatci absentoval Pecina a Dráždil, Šacungu Ungermann, Flaks a Kupský.

Úvodní deblové zápasy dopadly dle předpokladu. Domácí bratři Vítové ve třetím setu zdolali Kadeřábka s Řehákem, vyrovnání přišlo s porážkou Zlatohlávka a Sýse od Doubravy a Kalase. Hosté poté udeřili ve trojkách. Brehm, O. Vít a Zlatohlávek na Doubravu, Stejskala a Knytla uhráli jen devět balonů, Sýs, P. Vít a Kovařík podlehli Kadeřábkovi s Kalasem a Řehákem v koncovkách. Snížení náskoku hostů přišlo po zcela jasné výhře O. Víta nad Stejskalem.

V odvetách přišly třísetové vyrovnané souboje. Nejprve O. Vítova trojice dlouho Kalasovu trojku přehrávala, příchod střídajícího Makary, ale obrátil koncovku ve prospěch hostí. Těm naopak nevyšel závěr druhé trojice, kde P. Vítovo trio uteklo Doubravově formaci ze čtyř mečbolů. Podobný průběh nabídl i souboj prvních dvojic, kde bratři Vítové nezúročili nabídku tří mečbolů a s Doubravou a Kalasem prohráli mač o všechno.

„Přes komplikace se zdravím několika hráčů se nám povedl vstup a ujali jsme se vedení 3:1, se kterým jsme před začátkem zápasu kalkulovali. Za stavu 4:2 jsme si ale zbytečně situaci zkomplikovali. Soupeř vycítil šanci a pral se o naději v následující dvojici, kde prakticky skoro celé dva první sety byl lepší než naše sestava. Naštěstí pro nás dvojice bratří Vítů nezvládla koncovku druhého setu a nechala nás utkání ve třetím setu ukončit ještě před poslední dvojicí. Jsme rádi, že jsme sérii ukončili již v Žatci. Nicméně utkání to byla těžká, celá série celkem vyrovnaná a asi rozhodla větší kvalita a hlavně vyrovnanost našeho kádru, kde jsme se mohli opřít hlavně o sestavy trojic," okomentoval duel kapitán Šacungu František Kalas.

MARTIN MARŠÁLEK