Modřice – Sp. Čelákovice 6:1

Mistrovská mašina kromě jediného zaváhání v Benešově své soupeře drtí nemilosrdně. Čelákovičtí, bez maroda Plachého, na tom nic nezměnili. V polovině utkání byl stav 5:0 a o jeho osudu bylo rozhodnuto. Čestný bod hostů zajistila výhra Kolenského v zápase jednotlivců proti Kopovi.
„Utkání ovlivnila viróza Plachého, museli jsme tak na poslední chvíli změnit sestavy. Ale i tak jsme se dostali do několika třísetových zápasů, bohužel domácí si koncovky zkušeně pohlídali," řekl trenér Čelákovic Michal Doucek.

K. Vary –  SK Šacung Benešov  5:5
Pět utkání, pět výher, taková bilance vicemistra naháněla hrůzu. Ale Šacung letos ještě neprohrál a to se nezměnilo ani po tomto utkání, které  připomínalo taktickou šachovou partii, v níž se nikdo nedokázal utrhnout. Za stavu 4:4 se šlo do odvet deblů a v nich rozhodovaly poslední míče.  Holubovi s Doubravou se podařilo vyhrát, ale Ešner s Kalasem nabídkou mečbolu pohrdli.
„Většina zápasů končila rozdílem jednoho nebo dvou míčů, byla to hra nervů. Remíza je spravedlivá, byť k výhře jsme byli blíže my," zhodnotil duel asistent trenéra Petr Stejskal.

SK Šacung Bernešov – Sp. Čelákovice 6:3
Krajské derby nalákalo slušnou diváckou návštěvu. Šacung bez Makary a Stejskala, Čelákovice bez Flekače, to byla vstupní fakta duelu krajských rivalů, bojujících o účast v play-off. Hostům úvod utkání nevyšel. Naopak domácí ovládli obě párové dvojice a první trojici. Hrozivý stav 3:0 hosté korigovali výhrami ve druhé trojici a nepárové dvojici. Jejich obrození ale utnul domácí singlista Kadeřábek, který si nečekaně podal Kolenského. Když poté Doubrava, Holub a Řehák zdolali trojici Plachého, Kaděry a Vedrala, měli domácí bod do tabulky jistý. Ešner, Flaks a Štěpař ale proti Spilkovi, Kolenskému a Frankovi nebyli úspěšní. V odvetě prvních dvojic to s Ešnerem a Kalasem v souboji s Kolenským a Spilkou nevypadalo dlouho dobře, nakonec přece jen odcházeli ze hřiště s dílčí i celkovou výhrou.
„Na hostech byla vidět  herní nejistota, které jsme dokázali využít. Poté jsme si však  utkání zkomplikovali a dovolili soupeři snížit. V klíčovém zápase Kadeřábek v singlu skolil Kolenského a pak už jsme derby kontrolovali," řekl  trenér Šacungu Josef Řehák.
„Rozhodujícím momentem byla porážka v singlu a  chyby v odvetné dvojce nás stály jistý bod," posteskl si vedoucí Čelákovic Martin Flekač.

Ostatní výsledky 6. a 7. kola
6. kolo: Avia Čakovice – Zruč/Senec 6:1, Žatec – Vsetín 5:5.

7. kolo: Zruč/Senec – Vsetín 1:6, Avia Čakovice – Žatec 6:3, Karlovy Vary – Modřice 2:6.

1. Modřice⋌ 8  7  1  0  47:13  15
2. Karlovy Vary ⋌7  5  1  1  37:19  11
3. Šacung Benešov⋌ 7  4  3  0  39:23  11
4. Sp. Čelákovice⋌ 7  2  2  3  28:33    6
5. Žatec⋌ 7  1  3  3  27:34    5
6. Vsetín ⋌8  2  1  5  29:39    5
7. Čakovice⋌ 7  2  1  4  22:33    5
8. Zruč/Senec⋌ 7  0  0  7    7:42    0

MARTIN MARŠÁLEK