VLAŠIM – LETOHRAD                           3:2  

Úvodní oťukávání ukončil domácí Dušek, který se tak stal první střelcem jarní části extraligy. Blanické rytíře gól povzbudil a namlsaný Dušek přidal do pauzy druhý gól.
Ve druhé třetině hráli domácí na jistotu, ale přidat další gól se jim nepovedlo. Hosté si také vypracovali několik příležitostí a v závěru třetiny snížil zkušený Kormunda.
Ve třetí třetině se Vlašimští dostali do defenzivy, hosté přitlačili na pilu, vytvořili si šance na vyrovnání, ve kterých domácím pomohla i paní Štěstěna. Vlašimské brány přeci jen Letohradší prorazili, když se po přihrávce Kormundy prosadil Lux a opět se začínalo od nuly.
Hosté pomýšleli možná i na tři body, jenže rytíři zpod Blaníka i nájezdy odmítli, když se 70 vteřin před koncem trefil obránce Kieler a postaral se o první jarní vítězství Vlašimi.
Branky a asistence: 7:20 Dušek (Topolánek), 11:02 Dušek (Bartejs), 43:50 Kieler (Šindelář, Nýdl) – 29:36 Kormunda, 37:10 Lux (Kormunda). Střely: 45:22. Vyloučení: 2:4. Diváci: 45. Rozhodčí: Florian, Koskuba. Třetiny: 2:0, 0:1, 1:1.

VLAŠIM – HRADEC KRÁLOVÉ         2:1

Utkání začalo nervózně a sérií vyloučení, které ale ani jeden celek nepotrestal. Následně si velkou šanci vypracoval Šindelář, když si naběhl mezi obránce, ale na gólmana Bryknera nevyzrál. Vlašimské nevyužitá příležitost musela mrzet, jelikož dvě minuty před pauzou otevřel skóre z brejku hradecký Hrubý.
Do druhé části vstoupila Vlašim aktivně, jenže Bartejs minul poloprázdnou branku,   Burda sice překonal Bryknera, ale míček ani silou vůle nepřešel za brankovou čáru a osamocený Nýdl, po štrykované Horáka přes tři obránce, branku netrefil.
Až  těsně před koncem druhé třetiny se domácí radovali, když se vyrovnání postaral  přesným zásahem Bartejs.
Do první šance třetí části se dostali hosté, ale Štefanský z ofsajdu, který rozhodčí neviděli, ale Mikla nepřekonal. Na druhé straně měli domácí obrovskou příležitost strhnout vedení na svou stranu, ale ani jednomu ze tří hráčů stojících před brankou se to  nepovedlo.
Přesto se Vlašimi stejně jako s Letohradem podařilo vstřelit vítězný gól.  Pět minut a dvě vteřiny před koncem třetí třetiny potrestal vyloučení Bacovského jeho kolega z reprezentace  Topolánek.
Hosté v závěru pokoušeli power play, ale domácí vyrovnání nepřipustili a připsali si druhou víkendovou výhru.

Branky a asistence: 27:41 Bartejs (Dušek), 39:58 Topolánek (Blažek) – 12:44 Hrubý (Hudeček). Střely: 41:31. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 67. Rozhodčí: Žižka, Žák. Třetiny: 0:1, 1:0, 1:0.